ΜΑΝΗ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου τελέσθηκε με κατάνυξη την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμανδρίτες π. Χρυσόστομο Πανταζή, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, π. Κωνσταντίνο Συρίγο, Αρχιερατικό Επίτροπο Λαυρίου Αττικής, π. Νήφωνα Καρολεμέα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Μάνης και τον Αρχιδιάκονο Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Ο Μητροπολίτης Μάνης, στο κήρυγμά του με αφορμή την αρχή του μηνός Αυγούστου και την έναρξη των Παρακλήσεων προς την Παναγία, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σήμερα ο άνθρωπος, πέραν της τεράστιας αύξησης των υλικών αγαθών, την επιστημονική πρόοδο και τα επιτεύγματα στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας, εντούτοις αντιμετωπίζει πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Άγχος, ανησυχίες, φόβοι, ανασφάλειες, ασθένειες διάνοιας, ψυχική ταραχή. Επικρατεί μερικές φορές ένα κακοποιόν πνεύμα.

Ωστόσο, η Υπεραγία Θεοτόκος είναι κοντά μας ως στοργική Μάνα. Είναι σκέπη στις στεναχώριες μας και βοηθός στην επίλυση των προβλημάτων. Η Παναγία γαληνεύει τον ψυχικό μας τάραχο, είναι το βάλσαμο παραμυθίας, η λύση της αθυμίας μας, η γιάτρισσα των ψυχικών μας παθών. Ιδιαίτερα οι Παρακλήσεις, οι υπέροχες αυτές Ιερές Ακολουθίες είναι η καλύτερη δέηση και ικεσία προς την Θεοτόκο. Αυτή τελικά μας οδηγεί στον Χριστό και ο Χριστός μας χαρίζει την αιώνια χαρά του Παραδείσου».

Πλήθος προσκυνητών, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, προσήλθε στο ιστορικό Μοναστήρι για να προσευχηθεί και να λάβει μέρος στη Θεία Λειτουργία.

Στο Αναλόγιο έψαλαν οι Ιεροψάλτες Χρήστος Βατής, Αντώνης Σαμαρτζής και Ευάγγελος Κατσουλέας.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη του μηνός Αυγούστου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις