ΜΕΣΣΗΝΗ. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, ως εκπροσώπου του Δήμου, και της προέδρου του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας «+βιώνω», Κατερίνας Πεζώνη, ως εκπροσώπου του ΦΟΚ, παρουσία της προϊσταμένης του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Μαρίας Παπαθανασοπούλου και μελών του Φιλοζωικού Ομίλου, έρχεται να επισφραγίσει τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική συνεργασία και από κοινού προσπάθεια του Δήμου Μεσσήνης και του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Μνημόνιο Συνεργασίας

Το Μνημόνιο Συνεργασίας είναι τριετούς διάρκειας και έχει ως αντικείμενο τη διαμόρφωση κοινού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης και του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας. Για αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων που ήδη υλοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης, εργασίες περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων θα μπορούν να εκτελούνται πλέον πέραν του Δήμου και από τον Φιλοζωικό.

Το μνημόνιο συντάχθηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και παράλληλα με ευαισθησία προς τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και προς την προστασία των δημοτών και της δημόσιας υγείας.

Σ’ αυτό καταμερίζονται οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των συμβαλλόμενων μερών ενώ αναφέρεται πως την επίβλεψη εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων την έχει η Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχει συγκροτηθεί με Απόφαση Δημάρχου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Συνεργασία και στο παρελθόν

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια τώρα με συμβάσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης με τις οποίες γίνονταν εργασίες περισυλλογής, στείρωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επανένταξης ή υιοθεσίας σε αδέσποτα ζώα.

Ενδεικτικά από τις αρχές του 2021 έχουν καταγραφεί πάνω από 100 περιστατικά διαφόρων προβλημάτων με αδέσποτα ζώα τα οποία έχουν αντιμετωπιστεί από το Δήμο αλλά και από τη μεγάλη προσπάθεια των εθελοντών του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας. Ενθαρρυντικό είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός των υιοθεσιών ως αποτέλεσμα μεγάλης εθελοντικής προσπάθειας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις