ΛΑΚΩΝΙΑ. Με κοινή ανακοίνωση, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας και αυτός του Δήμου Σπάρτης, εκφράζουν, «…την αμέριστη συμπαράσταση μας και βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων και των συναδέλφων αγροτών και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3/8 στην Ανατολική Μάνη και συγκεκριμένα στα χωριά Καστάνια, Σελεγούδι και Άγιο Νικόλαο».

Σε ετοιμότητα

Παράλληλα, δηλώνουν πως «…βρισκόμαστε σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουμε όπου χρειαστεί, βοηθώντας τις ελάχιστες δυνάμεις πυρόσβεσης».

Οι Αγροτοκτηνοτρόφοι αποδίδουν ευθύνες στην Κυβέρνηση και εκθέτουν αιτήματα.

Η ανακοίνωση

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων και των συναδέλφων αγροτών και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3/8 στην Ανατολική Μάνη και συγκεκριμένα στα χωριά Καστάνια, Σελεγούδι και Άγιο Νικόλαο όπου και σημειώθηκαν σημαντικές ζημίες σε καλλιέργειες κάηκαν ζώα και μελίσσια.

Σημαντική ευθύνη έχει η κυβέρνηση (όπως και όλες οι προηγούμενες) που όλο αυτό το διάστημα δεν πήρε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα όπως την κατασκευή πυροσβεστικών ζωνών, τον καθαρισμό δρόμων και ταυτόχρονα δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού στις κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες ούτε έγινε ο εκσυγχρονισμός των πυροσβεστικών μέσων.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημίας από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Την απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη, ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις. Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πάγωμα της πληρωμής των δανείων.
  • Την άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
  • Τη στελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών με μέσα πυρόσβεσης και το απαραίτητο προσωπικό.

Με αίσθημα ευθύνης δηλώνουμε ότι οι ΑΣ βρισκόμαστε σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουμε όπου χρειαστεί, βοηθώντας τις ελάχιστες δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη για να σωθούν ζωές και περιουσίες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις