ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μοιραίος, -α, -ο. Ο προκαθορισμένος από τη μοίρα. ≈ συνώνυμα: αναπόφευκτος - αυτός που οδηγεί στην έκβαση μιας υπόθεσης.

↪ μοιραία απόφαση, μοιραίο λάθος ≈ συνώνυμα: κρίσιμος, αποφασιστικός

Ο επικίνδυνος, ο θανατηφόρος ↪ μοιραίο ατύχημα

Ο επικίνδυνα ελκυστικός.

Δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο μοιραίος ή ωραίος είναι ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι δύο έμπειροι εκφραστές του δημόσιου λόγου ένας κορυφαίος αυτοδιοικητικός κι ένας καταλυτικός καναλάρχης τον έχουν αποκαλέσει «μοιραίο». O Πέτρος Τατούλης και ο Νίκος Μπελόγιαννης.

O Πέτρος Τατούλης, η γνώμη του οποίου βαραίνει όλο και περισσότερο στα Πελοποννησιακά πράγματα μόλις χθές αναφέρθηκε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, κάνοντας χρήση ενός όρου άκρως σημαντικού και χαρακτηριστικού. «Μοιραίος». Όρος που δυστυχώς όταν επαληθεύεται και αφορά σε πολιτικό σημαίνει καταστροφή.

Ο κ. Τατούλης ανέφερε: «Καλούμε τον κ. Νίκα να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, να σταματήσει επιτέλους τα προγραμματισμένα ραντεβού του, τις φωτογραφίες και τις ανούσιες ανακοινώσεις του και να παρέμβει δυναμικά και διεκδικητικά για την ενίσχυση των εναέριων μέσων, όπως με αίσθημα ευθύνης κάνουν οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών. Η αδιαφορία του, η απάθεια του και το μειλίχιο χαμόγελο του μπροστά στη μεγάλη καταστροφή τον χαρακτηρίζουν πλέον ως «μοιραίο» Περιφερειάρχη για την Πελοπόννησο».»

Η αναφορά του Πέτρου Τατούλη έφερε στη μνήμη μας μια όμοια αναφορά στον Παναγιώτη Νίκα αλλά τότε που ήταν Δήμαρχος Καλαμάτας. Ήταν στις πλημμύρες του 2016 όταν η Καλαμάτα θρηνούσε νεκρούς και τραγικές καταστροφές και ο τότε δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας ήταν άφαντος. Ο ιδιοκτήτης και σχολιαστής τότε του BESTTV Νίκος Μπελόγιαννης είχε εκφράσει την ευχή ο Παναγιώτης Νίκας να μην είναι ο «μοιραίος δήμαρχος». Αξίζει, σήμερα που Καλαμάτα θωρακίζεται για τις πλημμύρες και η Πελοπόννησος φλέγεται από τις πυρκαγιές, να θυμηθούμε το κλίμα και τις συνθήκες εκείνης της εποχής και ο κάθε ένας να βγάλει τα συμπεράσματά του τόσο για την δύναμη του πολιτικού συστήματος όσο και για την αδυναμία της μνήμης των πολιτών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις