ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Πολλές εκδηλώσεις, δήμων, φορέων, συλλόγων και ιδιωτών αναβάλλονται λόγω των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο.

Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Δήμου Σπάρτης

Αναβάλλουμε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, εξαιτίας της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει η χώρα μας με τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σεβόμενοι απόλυτα την ασφάλεια των πολιτών, τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζει η Πολιτική Προστασία μέχρι και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, καθώς και τις καταστροφικές συνέπειες σε διάφορες περιοχές της χώρας, ζητούμε την κατανόηση σας.

Loutraki Festival

Σας ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Loutraki Festival:

  • με τη Γεωργία Νταγάκη στο Ypanema, σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου και με τον
  • Αλκίνοο Ιωαννίδη την Κυριακή 8 Αυγούστου στο Γυμνάσιο Λουτρακίου

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ εξαιτίας της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει η χώρα μας με τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σεβόμενοι απόλυτα την ασφάλεια των πολιτών, τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζει η πολιτική προστασία μέχρι και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, καθώς και τις καταστροφικές συνέπειες σε διάφορες περιοχές της χώρας, ζητούμε την κατανόηση σας.

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί ανά την Ελλάδα από τις εκτεταμένες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ανακοινώνεται η ΑΝΑΒΟΛΗ του «Φεστιβάλ Μελιού – Μαινάλου» που θα διεξαγόταν 6 – 7 - 8 Αυγούστου στην Βυτίνα. Η εκδήλωση μεταφέρεται για τις 20 -21 - 22 Αυγούστου.

Ευχόμαστε να βγούμε από αυτή την δοκιμασία χωρίς απώλειες ανθρώπων ,ζώων και με όσο το δυνατόν λιγότερες καταστροφές!

Γιώργος Μονεμβασίτης

Καλησπέρα - καλημέρα, όσο καλή μπορεί να είναι μια μέρα σαν αυτή που βιώνουμε.

Καθώς με το ξημέρωμα έβλεπα τα αποκαΐδια του φλεγόμενου Ταΰγετου να χορεύουν σαν νιφάδες ενός μαύρου εφιαλτικού χιονιού ήρθε στη σκέψη μου η ιστορική φράση του Θουκυδίδη "Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν"

Με τι διάθεση να γιορτάσεις την Αρχαία Ελληνική Μουσική στην εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου μεθαύριο Κυριακή;

Κίνησα λοιπόν για το Δημαρχείο με την πρόθεση να προτείνω την αναβολή/ματαίωση της εκδήλωσης. Στην είσοδο μια νεαρή κυρία με πληροφόρησε ότι δεν μπορούσα να μπω μια και είχε εντοπιστεί κρούσμα, γινόταν η επιβεβλημένη απολύμανση και αν δεν συνέβαινε κάτι άλλο οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούσαν ξανά τη Δευτέρα. Άλλωστε, συμπλήρωσε, κανείς σχεδόν δεν είναι μέσα!

Επικοινώνησα πάραυτα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Ελένη Δρακουλάκου. Βρισκόταν κοντά στις φλόγες. Με προσπάθεια - κάκιστη η ποιότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας - μου ανακοίνωσε το αυτονόητο και αναμενόμενο - "Αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις μέχρι νεωτέρας, γιατί ο Δήμος έχει τεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης".

Δεν ζεις Νικηφόρε μας κι έτσι δεν θα δεις, ευτυχώς για σένα, τον αγαπημένο σου Ταΰγετο να κατασπαράσσεται από τούτη την πύρινη λαίλαπα.

Όπως αντιλαμβάνεστε αγαπητές και αγαπητοί το πιθανό αντάμωμά μας αναβάλλεται!!!

Καλή δύναμη, ότι το καλύτερο σε όλους και για όλα εύχομαι

Δήμος Μεσσήνης

Σε αναβολή των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται σε πολλές περιοχές.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν από πυρκαγιές σε περιοχές της επικράτειας, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται, για προληπτικούς λόγους, η αναβολή παραστάσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων. Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου».

Συγκεκριμένα αναβάλλεται η μουσική παράσταση CHÓRES & Γιασεμί: "ΕΞΙ", που είχε προγραμματιστεί για 7 και 8 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Κατόπιν της απόφασης αυτής, ο Δήμος Μεσσήνης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος οι Φίλοι του Μουσείου Τ. Κατσουλίδης, αναβάλλουν την προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, παρουσίαση του βιβλίου «Γεωγραφία της μνήμης» του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, η οποία επρόκειτο να γίνει στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Δήμος Μεγαλόπολης

Λόγω της κρίσιμης κατάστασης που έχει προκύψει από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κοινότητες του Δήμου μας και σε ένδειξη σεβασμού προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την πύρινη λαίλαπα, αποφασίστηκε η αναβολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της εκδηλώσεων

Σύλλογος Ακοβιτών Καλαμάτας Άγιος Γεώργιος

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που απορρέουν από τις εκτεταμένες πυρκαγιές που κατακαίγουν την περιοχή μας αλλά και την Ελλάδα , και σεβόμενοι τον κόπο και την προσπάθεια όλων, όσων κοπιάζουν για την κατάσβεση τους, και για λόγους ηθικής έναντι των πληγέντων, αποφασίζεται η αναβολή της προγραμματισμένης για την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 Εκδήλωσης : Τελετή Αποκαλυπτηρίων προτομής Ιωάννη ( Γενναίου ) Κολοκοτρώνη στον Άκοβο Μεγαλόπολης.

Δήμος Μεγαλόπολης

Η Οργανωτική Επιτροπή της Αναβίωσης των Λυκαίων Αγώνων ανακοινώνει ότι εφέτος οι Αγώνες δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν και αναβλήθηκαν για το 2022. Όπως γνωρίζετε η πανδημία από τον νέο κορωνοιό συνιστά, κατά κοινή διαπίστωση των επιδημιολόγων της Χώρας και διεθνώς, μεγάλο κίνδυνο για την υγεία όλων των εμπλεκόμενων στους Αγώνες, των αθλητών, των θεατών, και των διοργανωτών, λόγω του συγχρωτισμού και της αδυναμίας πραγματοποίησης αποτελεσματικών ελέγχων.

Η μη ματαίωση και τέλεσή των Αγώνων εφέτος, κάτω από αυτές τις συνθήκες, εμπεριέχει ρίσκο μη αναλήψιμο που θα απειλούσε αφενός την δημόσια υγεία και αφετέρου τυχόν έκρηξη κρουσμάτων στη διάρκειά τους θα είχε επίσης σοβαρές επιπτώσεις στο κύρος των Αγώνων και το μέλλον τους, θα επιβάρυνε δε σημαντικά την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Είναι, κατά συνέπεια, φρονιμότερο να δουλέψουμε από κοινού με όλους τους Φορείς για την αρτιότερη και λαμπρή τέλεσή τους το 2022, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν, και να τους αποδώσουμε την τιμή και την μεγαλοπρέπεια που τους αρμόζει.

Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας

Έχοντας ως γνώμονα το σεβασμό στην κατάσταση στην οποία ζουν οι πληγέντες συμπολίτες μας από την πύρινη λαίλαπα, το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας αποφάσισε την αναβολή των επετειακών εκδηλώσεων στην Μεσσηνία και την Ηλεία, που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου.

Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία πραγματοποίησης των εκδηλώσεων, υπό καλύτερες συνθήκες.

Δήμος Πατρέων

Η προγραμματισμένη εκδήλωση «Πρελούδιο στον Έρωτα» του Παναγιώτη Μάργαρη της ενότητας του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας “Ημέρες Πανσελήνου’’ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Αυγούστου στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 21.30.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις