ΓΥΘΕΙΟ. Τη νύκτα της Πέμπτης δίνουν σήμα εκκένωσης. Μετά από δύο ώρες το ανακαλούν. Την Παρασκευή το απόγευμα το Γύθειο θα καιγόταν. Εκκενώνεται μερικώς. Ελικόπτερο κάνει ρίψεις. Δεν καίγεται. Ο κόσμος ψάχνει πυροσβέστες και βλέπει ελάχιστους. Σήμερα το πρωί ένα ελικόπτερο πετά για Γύθειο αλλά φεύγει αφού κάνει ελάχιστες ρίψεις. Τα κεντρικά ΜΜΕ δίνουν το μέτωπο του Γυθείου ανενεργό. Ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος όμως στις 11 το πρωί στον ΑΝΤ1 λέει ότι «η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και θα σβήσει μόνη της όπου σταματήσει…». Τελικά τι συμβαίνει στη φωτιά της Μάνης;

«Πυρά» κατά αξιωματικών της Πυροσβεστικής εξαπολύει ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης.

«Η φωτιά είναι μεγάλη, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, η φωτιά θα σβήσει μόνη της… όπου σταματήσει», είπε στον ΑΝΤ1 ο Πέτρος Ανδρεάκος, Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος, για την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, «Δεν υπάρχουν εναέρια μέσα, ενώ και οι επίγειες δυνάμεις είναι αδρανείς», τονίζοντας ότι από ημέρες ζητά στήριξη από εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Ασκώντας έντονη κριτική κατά των πυροσβεστών, είπε «αυτά γίνονται όταν έρχονται αξιωματικοί από άλλες περιοχές και δεν γνωρίζουν την περιοχή, όπου μαίνεται η φωτιά».

Ακόμη, κατέκρινε την τακτική διάθεσης εναέριων μέσων πυρόσβεσης, λέγοντας ότι οι αρμόδιοι «δουλεύουν με ημίμετρα, για να δείξουν ότι έχουν παρουσία παντού. Δεν κάνουν ολοκληρωμένη δουλειά. Έχουν 100 αεροπλάνα και τα στέλνουν από εδώ και από εκεί. Αυτό είναι το μέγα λάθος».

«Τα γαλόνια είναι για τα γραφεία, δεν είναι για τα χτήματα», είπε οργισμένος και απογοητευμένος ο Πέτρος Ανδρεάκος, λέγοντας ότι είναι πολλά χρόνια Δήμαρχος και έχει καλή γνώση για τις διαδικασίες και τις εξελίξεις. Θυμίζουμε ότι και στις φωτιές του 2017 είχε καταγγείλει ότι την ευθύνη είχε η ηγεσία της Πυροσβεστικής που δεν οργάνωσε καλά τις επιχερήσεις.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις