ΓΥΘΕΙΟ. Τo ελικόπτερo είναι αυτό που ζωντάνεψε την ελπίδα για την διάσωση του Γυθείου το απόγευμα της Παρασκευής 6 /8/21. Το πύρινο μέτωπο σε πλήρη ανάπτυξη έδειχνε ότι θα καταπιεί το Γύθειο σε λίγα λεπτά. Τότε εμφανίστηκε το πυροσβεστικό ελικόπτερο Erickson και έδωσε καίριο κτύπημα στο πύρινο μέτωπο με την βοήθεια και των επίγειων δυνάμεων.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο θεωρούνται ως τα πλέον αποτελεσματικό στον περιορισμό και κατάσβεση πυρκαγιών καθώς με πλήρωμα τριών ατόμων, μπορούν να μεταφέρουν 9 τόνους νερού ή επιβραδυντικού υγρού, ενώ μέσω του ειδικού σωλήνα που διαθέτει μπορεί να ανεφοδιαστεί ακόμη και από μια δεξαμενή νερού, μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Το S-64 αναπτύσσει μέση ταχύτητα 170 χιλιομέτρων την ώρα και μέγιστη 200 klm/h, ενώ η δεξαμενή καυσίμων του εξασφαλίζει μέγιστο εύρος πτήσης έως 370 χιλιόμετρα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν το ελικόπτερο ήρθε στο Γύθειο λόγω της δραματικής έκκλησης όλων, την τελευταία στιγμή, ή αν αυτός ήταν ο σχεδιασμός δεδομένου ότι το μέτωπο του Γυθείου ήταν πολύ κοντά στη θάλασσα και διευκόλυνε τον ταχύτατο ανεφοδιασμό.

Σημασία έχει ότι το ελικόπτερο έκανε ρίψεις την Παρασκευή την ώρα «0» αλλά και το Σάββατο από τις 07:30 το πρωί.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις