ΜΑΝΗ. Με εντολή του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ', δίνοντας το σύνθημα «Τώρα ο Θεός μας λέγει άνοιξε την αποθήκη», όλα τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Γωνιάς Αγάπης του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως τακτοποιήθηκαν σε κιβώτια και με εδική αποστολή, πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου και με τη συνδρομή του π. Σταύρου Βλαστέλλη, Διευθυντή του Φιλοπτώχου, διενεμήθησαν την Κυριακή και την Δευτέρα (8–9 Αὐγούστου 2021) στους πυρόπληκτους στα χωριά, Πλάτανος, Κονάκια, Καρβελάς, Μυρσίνη, Καστάνια.

Στο τέλος αυτής της αποστολής ο Σεβασμιώτατος δήλωσε:

«Η σκέψη μας και η έγνοια μας οπό την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της καταστροφικής αυτής πυρκαγιάς και της κάθε αναζωπύρωσης ήταν στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Και σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που “η γη ἡμῶν ἔρημος καί αἱ πόλεις πυρίκαυστοι”, ώρες θλίψης και της στέρησης, ήταν ανάγκη να εκδηλώσουμε την φιλαδελφία μας. Τώρα η συμφορά αυτή δοκιμάζει τη χριστιανική μας ιδιότητα. Τώρα ο Θεός μας καλεί: Άνοιξε την αποθήκη.

Λοιπόν, ανοίξαμε πρόθυμα την αποθήκη μας και δώσαμε όλα τα αποθέματα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και τo βασικό αγαθό το νερό στους αδελφούς μας πού δοκιμάστηκαν οπό την λαίλαπα της πυρκαγιάς αυτής.

Άλλωστε, «Ἱλαρόν γάρ δότην ἀγαπᾶ ὁ Θεός» και ξέρουμε ότι το ψωμί που δίνουμε γίνεται σπόρος γεωργικός που θ' αποφέρει πλούσιο καρπό. “Εὐλογία εἰς κεφαλήν τοῦ μεταδιδόντος”.

Προσευχόμεθα στην Παναγία την Γιάτρισσα να γιατριάνει τον πόνο και την στενοχώρια μας, να υπομείνουμε τον πειρασμό, να κάμνουμε υπέρβαση της δοκιμασίας και να δώσει την Ανατολή της καινούργιας ημέρας».

Η ειδική αυτή αποστολή έκλεισε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας της Γιάτρισσας Ταϋγέτου.

Την Κυριακή 8/8/21, ο Σεβασμιώτατος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος κήρυξε τον Θείο Λόγο, ερμηνεύοντας το επίκαιρο αποστολικό χωρίο «οίδαμεν ὅτι πᾶσα ἡ κτίσις συστενάζει καί συνῳδίνει ἄχρι τοῦ νῦν» και ανέπεμψε ειδική Δέηση για τους πυρόπληκτους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις