ΠΥΡΓΟΣ. Την έντονη ανάγκη για άμεση ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης των πληγεισών από τις πυρκαγιές περιοχών του Δήμου Πύργου, γνωστοποίησε και εγγράφως προς τα αρμόδια υπουργεία ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οι πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πύργου, είχαν ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την ολική καταστροφή της βλάστησης γύρω από τμήματα υδατορεμάτων με άμεση πρόσβαση κυρίως στις περιοχές Λαμπετίου, Κολιρίου, Βαρβάσαινας, Παλαιοβαρβάσαινας, Λανθίου, με συνέπεια να υπάρχει άμεσος κίνδυνος διάβρωσης του εδάφους. Κάτι το οποίο θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τις παραπάνω περιοχές αφού θα οδηγήσει σε πλημμύρες.

Κρίνεται απολύτως αναγκαία η εκτέλεση άμεσων αντιπλημμυρικών έργων στην κοίτη των υδατορεμάτων (έργα υδρονομίας, ξυλοφράγματα, κ.τ.λ.).

Παρακαλούμε για την απαιτούμενη έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου μας με το ποσό των 300.000 ευρώ προκειμένου να προβούμε σε απολύτως αναγκαία κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής κι αντιδιαβρωτικής προστασίας στις περιοχές αυτές».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις