ΓΥΘΕΙΟ. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα – Ένας Πολιτισμός», προσφέροντας τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση για παιδιά, -αλλά και ενήλικες-, του θεατρικού οργανισμού «Κάτω από τη γέφυρα», με τίτλο «Αίσωπος, ένας φίλος απ΄ τα παλιά».

Αίσωπος, ένας φίλος από τα παλιά

Παιδικό Θέατρο

21 και 22 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Γυθείου (20:30)

Έχει αναφερθεί για την παράσταση

Μια παράσταση που αναφέρεται στη ζωή του Φρύγα «παραμυθά», από τα νεανικά του χρόνια μέχρι τον θάνατό του το 564 π.Χ., και απευθύνεται σε παιδιά από 7-8 ετών και πάνω, αλλά και σε εφήβους. Μια παράσταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σε κοινό ενηλίκων.

Στην 65λεπτη (χωρίς διάλειμμα) διάρκεια της παράστασης παρουσιάζονται και κάποιοι από τους μύθους του, δραματοποιημένοι και ενταγμένοι στη δομή της σαν διδακτικά «ιντερλούδια», καθώς και σημαντικά γεγονότα του 6ου π.Χ. αιώνα, τα οποία προβάλλονται στη «οθόνη», που αποτελεί μέρος του σκηνικού.

Στόχος της παράστασης είναι να καταδείξει ότι η ταπεινή καταγωγή και η άσχημη μορφή του Αισώπου (ο ίδιος ο Πλούταρχος περιγράφει λεπτομερώς τη δυσμορφία του) δεν τον εμπόδισαν να γίνει λαμπρός φάρος ήθους και ευθυκρισίας ανά τους αιώνες και το έργο του να γαλουχήσει γενιές και γενιές ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Απαιτείται προκράτηση θέσεων στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://digitalculture.gov.gr/2020/12/oli-i-ellada-enas-politismos/

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (συνολικά 100 θέσεις).

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής

Μουσική – Τραγούδια: Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Τσέκος

Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Χορογραφία: Αλέξανδρος Χατζιάρας

Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης

Ερμηνεύουν: Πελαγία Αγγελίδου, Σοφία Αγγελικοπούλου, Νίκος Καραστέργιος, Αλέξανδρος Μαράκης-Μπούρκας, Τάκης Στάγκος, Νίκος Σταματόπουλος, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου

ΑΜΚΕ: Κάτω απ’ τη Γέφυρα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις