ΛΑΚΩΝΙΑ. Μια εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» έδωσε η Μαρία Αλιφέρη. Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περίοδο της καραντίνας αλλά και στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, η Μαρία Αλιφέρη αποκάλυψε πως για την ώρα προτιμά να μένει ανεμβολίαστη.

Όταν ο δημοσιογράφος την ρωτά «Πώς βιώσατε την περίοδο της καραντίνας;» αυτή απαντά: «Τη βίωσα μια χαρά, χωρίς να θέλω να ακουστεί προκλητικό. Η αμέσως προηγούμενη περίοδος είχε πολλή κούραση με πάρα πολλά. Ήταν ευκαιρία για ηρεμία, για εσωτερική ματιά στον εαυτό μου. Όσα είχα στερηθεί, βρήκα το χρόνο να τα κάνω. Ασχολήθηκα με το σπίτι, με τους φίλους μου, με το διάβασμα. Τα έκανα όλα, χωρίς το τρέξιμο. Επίσης έχω συγκεντρωθεί να γράψω έναν θεατρικό μονόλογο που με ενδιαφέρει και μακάρι να μου βγει. Δεν μπορώ ακόμα να σου πω πιο πολλά».

Η Σπαρτιάτισσα ηθοποιός δεν φοβάται κι εξηγεί γιατί δεν εμβολιάστηκε: «Δεν έχω εμβολιαστεί. Είναι επιλογή μου, έχω επιφυλάξεις. Αυτό που παρατηρείται, οι μισοί γιατροί εναντίον των άλλων μισών, οι μισοί νομικοί εναντίον των άλλων νομικών, οι μισοί ιερείς εναντίον των άλλων μισών κλπ. Όλο αυτό με κάνει επιφυλακτική και με στεναχωρεί ιδιαίτερα. Η ευκολία με την οποία ο Έλληνας «γλιστράει» στο διχασμό. Θέλεις εμβολιάζεσαι, δεν θέλεις δεν εμβολιάζεσαι. Απλά και ξεκάθαρα.

Όλα τα άλλα δεν έχω καταλάβει γιατί γίνονται. Όσον αφορά την πανδημία, όχι δεν τη φοβήθηκα. Είμαι τελείως ουδέτερη. Είμαι εναντίον σε όλο αυτό το κλίμα φόβου και γενικώς σε ότι επιβάλλεται, σε ότι εκφοβίζει, σε ότι απειλεί, έχω πάντα έναν τρόπο να τα αντιμετωπίζω ήρεμα και αποστασιοποιημένα. Ασφαλώς υπάρχει ιός, ασφαλώς υπάρχει κίνδυνος αλλά μέχρι εκεί. Ο φόβος, ο πανικός και οι υπερβολές είναι εκ του πονηρού».

Σημειώνουμε ότι η οικογένεια Αλιφέρη, από τη Σπάρτη, έχει επιδείξει και άλλη φορά την αντίθεσή της αλλά και την τόλμη απέναντι σε κάθε «σύστημα» που βιάζει την κοινή λογική και το δικαίωμα στη ζωή όπως και το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες και στη δημιουργία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις