Καρδιοχτύπησαν για αγνοούμενο λουόμενο στο Nαύπλιο

ΝΑΥΠΛΙΟ. Επιχείρηση διάσωσης λουόμενου ο οποίος βρισκόταν σε κίνδυνο, στήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Αυγούστου στο Ναύπλιο, από ιδιώτη, ναυαγοσώστες, το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και το ΕΚΑΒ Αργολίδας.

Σύμφωνα με τις «Αργολικές Ειδήσεις», ένας λουόμενος 75 χρονών που έκανε μπάνιο στην πλαζ της Αρβανιτιάς, απομακρύνθηκε πολύ από την παραλία, με αποτέλεσμα ο γιος του που βρισκόταν στη ακτή να τον χάσει και να καλέσει σε βοήθεια το λιμενικό.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν με εντολή του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ένα ναυαγοσωστικό από την παραλία Καραθώνας με ναυαγοσώστες και ένα τουριστικό σκάφος από το λιμάνι του Ναυπλίου, που ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις. Επίσης από την παραλία της Αρβανιτιάς ο κολυμβητής Γιάννης Τζανετόπουλος επιχείρησε και αυτός να προσεγγίσει τον 75χρονο, ενώ στο σημείο επικρατούσε μεγάλος κυματισμός.

Τελικά ο κολυμβητής εντοπίσθηκε με την βοήθεια όλων και περισυνελέγει σώος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Άργους για προληπτικούς λόγους.

Λιποθυμία γυναίκας σε μαγαζί του Λουτρακίου

ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Σοκαριστικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 19 Αυγούστου στην παραλία του Λουτρακίου, καθώς μια νεαρή γυναίκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, έχασε εντελώς ξαφνικά τις αισθήσεις της και λιποθύμησε...

Άμεσα, οι θαμώνες των γειτονικών μαγαζιών αλλά και διερχόμενοι έσπευσαν σε βοήθεια, ενώ κλήθηκε και το ΕΚΑΒ προκειμένου να παρέμβει.

Όπως γράφει το loutraki365.gr, η νεαρή γυναίκα, σύμφωνα με μαρτυρίες των παρευρισκομένων, είχε κάτσει με την παρέα της σε μαγαζί της παραλιακής, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της.

Ευτυχώς, όταν έφτασε το ασθενοφόρο, φάνηκε να είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενώ είχε και πάλι τις αισθήσεις της.

Η νεαρή γυναίκα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις