ΝΑΥΠΛΙΟ. Θλίψη επικρατεί στο Ναύπλιο και σε όλη την Αργολίδα από την ξαφνική είδηση, το βράδυ του Σαββάτου 21 Αυγούστου, του θανάτου του μουσικού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Τάσου Γκόβα.

Ο Τάσος ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του σε πολλά τοπικά μουσικά σχήματα, ως τραγουδιστής και ως δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, με ταλέντο σε λαϊκές, έντεχνες και ρεμπέτικες ερμηνείες.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Γενάρη του 1986 και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Παράλληλα με την ενασχόληση του με τον αθλητισμό, έλαβε και τα πρώτα του μουσικά και φολκλορικά ερεθίσματα στο λαογραφικό ίδρυμα Ναυπλίου. Εκεί, σε ηλικία 9 ετών, παρακολούθησε τα μαθήματα χειροτεχνίας του Γιάννη Κόσκορη και συμμετείχε στην χορευτική ομάδα του ιδρύματος.

Στα σχολικά του χρόνια στο Ναύπλιο, συμμετείχε και διοργάνωσε πλειάδα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων εντός και εκτός του σχολείου.

Σε ηλικία 12 ετών, πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής θεωρίας στο ωδείο της Αγγελικής Μαυρούλη και πρακτικά μαθήματα στο μπουζούκι από τον Τάκη Αντωνόπουλο. Έπειτα από 4 χρόνια και τελειώνοντας τα μαθήματα θεωρίας, συνέχισε μαθήματα μουσικής με τον Βαγγέλη Τρίγκα τον Θεόφιλο και μαθήματα αρμονίας με τον Γιάννη Νόνη.

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα έγιναν στην πόλη που μεγάλωσε, Σε ηλικία 13 ετών, πήρε τα πρώτα του χαρτζιλίκια, τραγουδώντας σε συνοδεία με το πρώτο του μπουζούκι για μαγαζιά της συνοικίας του. Από το 2003, εμφανίστηκε σε μαγαζιά της Πάτρας, όπου και μετακόμισε για τις σπουδές του στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ανάμεσα σε αυτά τα μουσικά εκκολαπτήρια, «το στέκι του πατέρα», «οι πειρατές» κ.α. Κατά τα φοιτητικά του χρόνια εμφανίστηκε κατά περιόδους σε μαγαζιά της Κρήτης, της Αθήνας, του Ναυπλίου, και άλλων περιοχών της περιφέρειας.

Συλλυπητήρια του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στην οικογένεια του μέλους του.

«Έφυγε από την ζωή ο Αναστάσιος ΓΚΟΒΑΣ ( Μουσικός ) γιός του Γεωργίου ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Μεγάλη και βαριά η λύπη στην Οικογένεια του Απόστρατου Γεωργίου ΓΚΟΒΑ ο οποίος χάνει και το δεύτερο παιδί του. Ο Θεός να του δίνει δύναμη.»

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις