ΛΑΚΩΝΙΑ. Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου έστειλαν μήνυμα στις υποψήφιες και τους υποψήφιους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ο Νεοκλής Κρητικός, βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας:

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον αγώνα και την προσπάθεια τους!

Σήμερα, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επιβραβεύτηκε ο αγώνας και η προσπάθεια των παιδιών μας.

Aπό καρδιάς τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, που πετύχατε την είσοδό σας στα ανώτερα κι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Εύχομαι τα φοιτητικά σας χρόνια, χρόνια εμπειριών, γνώσεων και νέων εικόνων και παραστάσεων, να τα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες των παιδιών συμβάλλοντας στην επιτυχία τους.

Για όσους δεν τα καταφέρατε εύχομαι να το αντιμετωπίσετε ως πρόκληση για την επόμενη επιτυχία! Με εργατικότητα και πείσμα θα πετύχετε τον στόχο σας!

Υγεία, δύναμη κι αισιοδοξία σε όλες κι όλους!

Ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. :

Συγχαρητήρια σε μαθητές, γονείς και δασκάλους για την μεγάλη μάχη που έδωσαν με «κόντρα τον καιρό»!

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν φέτος οι μαθητές, επιτυχόντες και μη, οι γονείς και οι καθηγητές για την προσπάθειά τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Μέσα σε μια χρονιά στην κορύφωση της πανδημίας, χωρίς καμία φυσική παρακολούθηση μαθημάτων και με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και του Ειδικού μαθήματος λίγο πριν τις εξετάσεις, χρειάζονταν ατσάλινα νεύρα και ξεχωριστές αντοχές για να ανταποκριθεί κανείς. Ο καιρός ήταν κόντρα σε όλα!

Παρόλα αυτά, πολλοί τα κατάφεραν να εισαχθούν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Οι γονείς τους δεν θα χρειαστεί να τρέχουν στην Αμερική για να τούς εγκαταστήσουν. Υπάρχουν όμως και πολλά άξια παιδιά που δεν εισάγονται, μολονότι έμειναν κενές χιλιάδες θέσεις στα ΑΕΙ!

Αυτό το παράδοξο, να υπάρχουν κενές θέσεις και υποψήφιοι φοιτητές εκτός, ενώ παιδιά που δεν έδωσαν καθόλου εξετάσεις εγκαθίστανται σε κολέγια, αδυνατεί να το κατανοήσει ο κοινός νους με όρους λογικής. Γίνεται όμως εύκολα κατανοητό με όρους καταγωγής και οικονομίας!

Η Σπάρτη έχει μια τοπική πρωτιά: Την υψηλότερη βάση εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει το Τμήμα Φυσιοθεραπείας ενώ, ταυτόχρονα, όλες οι θέσεις φοιτητών καλύπτονται, όπως και στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων που πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε ΑΕΙ, αποδεικνύοντας το υψηλό ενδιαφέρον των υποψηφίων. Αντίθετα, στο ΤΟΔΑ και τη Νοσηλευτική, που πρόσφατα άλλαξε έδρα, έχουμε κενές σχεδόν μία στις δυο θέσεις εισακτέων, γεγονότα που πρέπει να μας προβληματίσουν.

Μια νέα περίοδος ξεκινάει. Με υγεία, σύνεση, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό να βαδίσετε νέους δρόμους που να σάς οδηγήσουν στα όνειρά σας!

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας:

«Σήμερα ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, σε όλα τα Ελληνόπουλα που πέρασαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις!

Συγχαρητήρια και στους δασκάλους και τους γονείς τους!

Καλή δύναμη και στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν φέτος!

Ξεπεράστε την πρώτη απογοήτευση!

Κάθε αναποδιά, κάθε εμπόδιο, κάθε λακκούβα στον δρόμο σας, θα σας κάνει πιο δυνατούς!!

Η ζωή και η οικονομία θα σας προσφέρει πολλά μονοπάτια για να αναδείξετε τη μοναδικότητα και τη δημιουργικότητά σας!

Αν λάβετε υπόψη ότι οι ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες και επιδιώξεις δεν έχουν τέλος, όπως δίδασκε ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά («εις άπειρον ουν εκείνης της επιθυμίας ούσης, και των ποιητικών απείρων επιθυμούσιν» και «αεί δέονται του πλείονος, έως εις άπειρον έλθωσιν, άπειρος γαρ η της επιθυμίας φύσις, ης προς την αναπλήρωσιν οι πολλοί ζώσιν»), θα καταλάβετε ότι θα υπάρχει συνέχεια ζήτηση για νέες και νέους που έχουν όρεξη για δουλειά!

Μην το βάζετε κάτω!

Ας ξεφύγουμε από τη συνήθεια των δικαιολογιών του τύπου «δεν με ενημέρωσαν, δεν μου τον έμαθαν, δεν το ήξερα», και ας ακολουθήσουμε την προσταγή του Σωκράτη: «να αποκτάς και από μόνος σου γνώσεις, να φροντίζεις ο ίδιος να γίνεσαι καλύτερος από μόνος σου και να βοηθάς και τους άλλους να γίνουν καλύτεροι»!!

Και του Καζαντζάκη που έγραφε: «Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω»!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά!

Καλή συνέχεια!»

Ο Βαγγέλης Βαλιώτης, επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Ενωτική Κίνηση, στον Δήμο Σπάρτης:

Αγαπητά μας παιδιά,

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, θέλω να σας συγχαρώ θερμά για την επιτυχία σας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να σας ευχηθώ από καρδιάς καλές σπουδές και μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και κοινωνική καταξίωση.

Η επιτυχία σας αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και η φετινή προετοιμασία και η μάχη των εξετάσεων διεξήχθησαν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία.

Σας εύχομαι μία γεμάτη φοιτητική ζωή, η οποία θα σας εξοπλίσει με γνώσεις και εμπειρίες, ώστε να σταθείτε επάξια στον στίβο της ζωής.

Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που στήριξαν τις προσπάθειές σας εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, στάθηκαν δίπλα σας μέχρι τέλους με αγάπη και υπομονή και σας έδωσαν δύναμη για να ολοκληρώσετε την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής τους.

Τέλος θέλω να απευθυνθώ σ΄ εσάς που δεν τα καταφέρατε και να σας τονίσω ότι η ζωή είναι μπροστά σας και πρέπει να συνεχίσετε να προσπαθείτε για την εκπλήρωση των στόχων σας.

Εάν χάθηκε «μια μάχη» , «ο πόλεμος» της ζωής είναι μπροστά.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις