ΣΠΑΡΤΗ. «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας το σοσιαλισμό»…

Με αυτή την προτροπή η ΚΝΕ σε προσκαλεί να συμμετάσχεις στις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ της, την Παρασκευή 3/9 (20:00), στο Πάρκο Γουδέ της Σπάρτης.

Το ταξίδι του φετινού Φεστιβάλ, που στήνεται με το μεράκι και την εθελοντική εργασία μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κάνει τη στάση του για ακόμα μια χρονιά στη Σπάρτη.

«Πραγματική τόλμη σήμερα είναι να αμφισβητείς τις “αιώνιες αλήθειες”»

Αναφέρουν από την ΚΝΕ:

«Νέε, νέα, μαθητή, φοιτητή, εργαζόμενε απευθυνόμαστε σε εσένα που προβληματίζεσαι για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή σου. Με το σύνθημά μας θέλουμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα αντοχής και ελπίδας για τις μάχες που έχει δώσει η νέα γενιά για τα δικαιώματά της, μάχες στις οποίες το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή!!

Θέλουμε να δώσουμε επίσης δύναμη και σιγουριά ότι ο κόσμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Η περίοδος της πανδημίας, η αστική διαχείρισή της και η νέα καπιταλιστική κρίση, έχουν κάνει πιο ξεκάθαρο από πριν το τί σημαίνει να ζεις, να τολμάς και να προχωράς. Κόντρα σ’ εκείνους που προσπαθούν να παρουσιάσουν την άθλια κατάσταση των συστημάτων υγείας σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο ως φυσικό φαινόμενο, την καπιταλιστική κρίση ως αποτέλεσμα του ιού και συνεχώς επικαλούνται την “ατομική ευθύνη”.

Γιατί πραγματική τόλμη σήμερα είναι να αμφισβητείς τις “αιώνιες αλήθειες”. Να αισθάνεσαι την αδικία, να μην μένεις ατάραχος απέναντι σε δραματικές εξελίξεις, να μη νιώθεις αδύναμος. Τόλμη είναι να μη μένει κανείς μόνος του, αλλά να επιλέγει τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την οργάνωση, τον αγώνα».

Και προσθέτουν:

«Το ΚΚΕ προχωράει με πρόγραμμα, σχέδιο και στόχο που οδηγεί σε μια νέα, ανώτερη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής. Όχι σε μια ατέρμονη περιπλάνηση, αλλά ακολουθώντας αυτό που η επιστημονική θεωρία, η μελετημένη πείρα και οι δυνατότητες της εποχής δείχνουν να στέκει μπροστά στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης, της “πράσινης” και ψηφιακής τεχνολογίας, μπορούν να υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο μόνο αν αντιστοιχηθούν με καινοτόμες σχέσεις παραγωγής».

Το Φεστιβάλ

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας του Δήμου Ανατολικής Μάνης (τρόφιμα μακράς διαρκείας, σχολικά είδη...).

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Βιντεοπροβολή με θέμα τον πόλεμο, από τα μέλη της ΟΒ Σκάλας
  • Ομιλία από τον Νίκο Κουτουμάνο μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ
  • Επίδειξη skateboard
  • Τουρνουά ping - pong
  • Συναυλία με νεανικό συγκρότημα της περιοχής
  • Συναυλία - αφιέρωμα στο λαϊκό και πολιτικό τραγούδι με τον Σπύρο Κουτσοβασίλη και την Ειρήνη Χριστοφιλάκη. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Ζήτσας (μπουζούκι), Γιώργος Κόκκορης (μπουζούκι) Πανάγος Τσαούσης (πλήκτρα), Νίκος Αποστολάκος (κιθάρα), Νίκος Δημητρακαράκος (ντραμς)
  • Εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής
  • Χώρο δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους.
  • Στέκι για τους μαθητές

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

«Η ΚΝΕ στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ, οργανώνει την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους των πρόσφατων πυρκαγιών.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έχει αποτελέσει διαχρονικά, σημείο αναφοράς για την έκφραση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης για το λαό και τη νεολαία.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για την προστασία της ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος με όλους τους τρόπους: Στα μέτωπα των πυρκαγιών, αλλά και στην οργάνωση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης όπως κάλεσε το Κόμμα μας όλο το λαό από την πρώτη στιγμή.

Ήδη σε δεκάδες φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα εκφράζεται με πολύμορφο τρόπο η αλληλεγγύη, εκδηλώνεται η στήριξη στις πρωτοβουλίες των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, με την ανταπόκριση να είναι σημαντική».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως με μεγάλη ευθύνη για τη διοργάνωσή του, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις