ΣΠΑΡΤΗ. Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κύκλους της δημοτικής αυτοδιοίκησης Σπάρτης ενόψει της τοποθέτησης νέων αντιδημάρχων. Ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας, αυτή τη στιγμή, έχει να αντιμετωπίσει την έλλειψη στελεχών που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα αντιδημάρχου αλλά αντιμετωπίζει και την πρωτοφανή ένταση που υπάρχει ανάμεσα σε στελέχη του συνδυασμού του.

Σε μια περίοδο που το καλό κλίμα θα ήταν απαραίτητο, ο Πέτρος Δούκας είναι υποχρεωμένος σε ρόλο «πυροσβέστη» στις συνεχείς εντάσεις και κόντρες μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του. Την ίδια στιγμή τόσο ο χρόνος όσο και μέλη της παράταξης αλλά και ψηφοφόροι πιέζουν τον δήμαρχο προκειμένου να αποδώσει και να αποτυπώσει έργο ενώ ταυτόχρονα ενοχλούνται από όσα βλέπουν να συμβαίνουν ανάμεσα στα στελέχη με χαρτοφυλάκια που συχνά, αντί να ασχολούνται με το έργο που έχει ανάγκη ο δήμος, αναλώνονται σε κόντρες και εσωτερικούς ανταγωνισμούς και σε αρκετές περιπτώσεις ξεφεύγουν από τα συνήθη μέτρα. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν συνεργάτες – εργάτες του δημάρχου να είναι χολωμένοι αλλά και «πληγωμένοι» από αυτή την κατάσταση ενώ κάνουν λόγο για νοοτροπίες άσκησης εξουσίας που δεν τιμούν ούτε την παράταξη αλλά ούτε κι εκφράζουν τον ίδιο τον δήμαρχο. Δείχνουν δε συγκεκριμένα πρόσωπα που ασκούν εξουσίες αλλά και πρόσωπα που ενώ έχουν θεσμικό ρόλο μένουν αδρανή.

Ο δήμαρχος που έχει και την τελική ευθύνη είναι υποχρεωμένος να ξεπεράσει αυτή την αδυσώπητη απειλή ευρισκόμενος θα έλεγε κανείς «μεταξύ της Σκύλας και της Χάρυβδης»

Όπως και να’χει ο χειμώνας και η άνοιξη του 2022 θα καταδείξουν όλα τα υπέρ και τα κατά την δημοτικής αρχής του Πέτρου Δούκα αφού πλέον δεν θα υπάρχει το άλλοθι από τον αιφνιδιασμό της πανδημίας, δεν θα υπάρχει η δικαιολογία της απειρίας τους και απ’ ότι προμηνύεται δεν θα υπάρχει και η ανοχή από την κοινωνία. Όσο για την αντιπολίτευση μετρά ήδη 2 χρόνια ηθελημένης ανοχής ή αναπόφευκτής αδυναμίας στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις