ΣΠΑΡΤΗ. Τη θλιβερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις του Σαϊνοπούλειου Αθλητικού Κέντρου στον Δήμο Σπάρτης, περιγράφει με ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «…Ρημάζει από τον χρόνο και από την έλλειψη σχετικής βούλησης των τοπικών ιθυνόντων, οι οποίοι έχουν την επιστασία της διαφύλαξης και της φροντίδας του, καθώς και την ευθύνη να το συντηρήσουν και να το αναδείξουν».

Ο κ. Μυλωνάκης ζητά ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που σκοπεύουν να αναλάβουν τα υπουργεία Πολιτισμού - Αθλητισμού και Εσωτερικών.

Η ερώτηση της Ελληνικής Λύσης:

Θέμα: «Εγκατάλειψη του Σαϊνοπούλειου Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης»

«Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Σπάρτης και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, το Σαϊνοπούλειο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, όντας χορηγία του ομώνυμου Ιδρύματος, παραμένει επί μακρόν άνευ συντήρησης και μέριμνας. Ρημάζει από τον χρόνο και από την έλλειψη σχετικής βούλησης των τοπικών ιθυνόντων, οι οποίοι έχουν την επιστασία της διαφύλαξης και της φροντίδας του, καθώς και την ευθύνη να το συντηρήσουν και να το αναδείξουν. Οι τοπικές αθλητικές εγκαταστάσεις και ιδιαιτέρως, αυτές του εν λόγω Αθλητικού Κέντρου χρειάζονται φροντίδα και ανακαίνιση, προκειμένου να γίνονται πόλος έλξης των νέων και όχι να προκαλούν αποστροφή και απαξίωση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  • Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να συντηρηθούν και να εξωραϊστούν οι εγκαταστάσεις του Σαϊνοπούλειου Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης, ώστε να καταστούν εκ νέου λειτουργικές και να προσελκύουν τους νέους της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν και αρέσκονται να αθλούνται σε σύγχρονες και αξιοπρεπείς αθλητικές εγκαταστάσεις;».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις