ΣΠΑΡΤΗ. Ο σημερινός δήμαρχος Πέτρος Δούκας έχει τον πρώτο λόγο για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος για την δημαρχία. Είναι δήμαρχος και παρόλο που είχε δηλώσει ότι μια 4ετία είναι αρκετή για να φτιάξει την Σπάρτη, σήμερα φέρεται διατεθειμένος να είναι και πάλι υποψήφιος. Μάλιστα ετοιμάζεται να κόψει κορδέλες σε σημαντικά έργα όπως η νέα είσοδος της Σπάρτης, το Open Mall, η έναρξη του έργου του Μουσείου, το Ξενία Σπάρτης, κ.λ.π.

Ο Σταύρος Αργειτάκος, είναι έντονα προβληματισμένος για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος για τον δήμο Σπάρτης. Ο προβληματισμός δεν έχει να κάνει τόσο με την προσωπική του επιθυμία αλλά τόσο με την αντιπολίτευση που θα πρέπει να ασκήσει όσο και την εξέλιξη στην παράταξή του. Αν αποχωρήσει θα πρέπει να δρομολογηθούν εξελίξεις στην παράταξή του μέχρι την Άνοιξη του 2022, αν επιμείνει να είναι υποψήφιος θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στην δημοτική αρχή αφού πέρασαν τα δύο χρόνια ανοχής που είχε δώσει.

Ο Βαγγέλης Βαλιώτης φαίνεται να έχει την ευχέρεια πολλαπλών κινήσεων, είτε ως αυτόνομη παράταξη (σχετικά κοπιαστική επιλογή) είτε ως συνεργαζόμενη παράταξη να είναι και πάλι παρών στις εκλογές. Και αυτός θα πρέπει να επισπεύσει λίγο τις αποφάσεις του, αν και δεν είναι αυτής της «σχολής», διότι μένει να δούμε την αντιπολίτευσή του στο δημοτικό συμβούλιο ή την σύμπλευσή του με την δημοτική αρχή. Ο τρίτος δρόμος της σιωπής δεν θα τον οδηγήσει πουθενά, με τα σημερινά, τουλάχιστον, δεδομένα.

Ο Αλέκος Βουνάσης, εάν είναι και πάλι πρώτος μεταξύ ίσων στην παράταξη του ΚΚΕ, θα πρέπει και αυτός έξω από τα όργανα και τους θεσμούς τους δήμου, που έτσι κι αλλιώς με την δικαιολογία του covid-19 υπολειτουργούν, να δώσει δείγμα γραφής και για τα πεπραγμένα από την δημοτική αρχή αλλά και για τα πεπραγμένα του δημοτικού συμβουλίου.

Τα ονόματα των Χρήστου Α. Πλειώτα, Τασίας Κανελλοπούλου, Αδαμαντίας Τζανετέα, Νίκου Μηνακάκη, Μιχάλη Βακαλόπουλου είναι στο «παιχνίδι» και είναι η αιτία που οι μεν ενεργοί αυτοδιοικητικοί (των προηγούμενων παραγράφων) διερευνούν ακόμα τις ισορροπίες οι δε άλλοι ενδιαφερόμενοι πολίτες, είτε για επικεφαλής νέων παρατάξεων είτε για σύμβουλοι σε παρατάξεις, δεν εκδηλώνουν ακόμα το ενδιαφέρον τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις