ΜΑΝΗ. «Φθάνουν τα 4.000.000 ευρώ οι πιστώσεις που η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει για παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ορισμένες από τις οποίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη», σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το βράδυ της Πέμπτης 16/9, στο Γύθειο, όπου -συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη- είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο και άλλους αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις δράσεις που σχεδιάζονται, όπως και για την πίστωση που διατίθεται από την Περιφέρεια για παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα, ενώ από την πλευρά τους οι τοπικοί παράγοντες κατέθεσαν προτάσεις ως προς τις κατευθύνσεις στις οποίες εκτιμούν ότι πρέπει να κινηθούν οι παρεμβάσεις.

Όπως τόνισε ο Π. Νίκας, η «…πίστωση από την πλευρά της Περιφέρειας αφορά μόνο στις πρώτες παρεμβάσεις, καθώς θα ακολουθήσουν πιστώσεις που θα διατεθούν κεντρικά, από την κυβέρνηση, για παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης».

Παρεμβάσεις περιφέρειας

Στο σχετικό υπόμνημα που συντάχθηκε μετά τη συνάντηση αναφέρονται αναλυτικά οι παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του εν Δήμου, που είτε ήδη υλοποιούνται, είτε προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

Άμεσες ενέργειες

  • Μηχανήµατα Π.Ε. Λακωνίας: καθαρισμός υδατορεµάτων (σε εξέλιξη)
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας: 300.000 ευρώ (σε εξέλιξη)
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας: 70.000 ευρώ (άρθρο 32 – ανάθεση)
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας: 130.000 ευρώ (δημοπράτηση)

Προώθηση Ενεργειών

  • Επαρχιακή οδοποιία: 1.200.000 ευρώ (υπογραφή συμφωνητικού τον ερχόμενο Οκτώβριο)
  • Έργα ύδρευσης, μέχρι 2.000.000 ευρώ (αίτημα και µελέτη απὀ τον δήμο)
  • Δενδροφύτευση στα πρανή των δρόμων (ευκἀλυπτοι, κυπαρίσσια, αλλά όχι πεύκα) και θαμνοφύτευση (δάφνες κ.α.) µέχρι 300.000 ευρώ (µελέτη και δηµοπράτηση απὀ τη ΔΑΟΚ της Π.Ε. Λακωνίας)

Πολιτιστικά

  • Παλαιόπυργος – Σκουτάρι Ανατολικής Μάνης: Μελέτη (Προγραμματική Σύµβαση µε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
  • Αρχαίο Θέατρο Γυθείου: Μελέτη (Προγραμματική Σύµβαση µε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)

Προώθηση Προγραμματικών Συµβάσεων με ΠΕ Λακωνίας / Τµήµα Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις