ΣΠΑΡΤΗ. Ημερολόγιο Εκδηλώσεων δημοσιοποίησε ο Δήμος Σπάρτης για το επόμενο διάστημα με εκδηλώσεις σε φυσικό ή και διαδικτυακό χώρο. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «το πρόγραμμα θα ενημερώνεται διαρκώς με εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό , αυξάνουν την επισκεψιμότητα και ενισχύουν την επιχειρηματικότητα της πόλης μας»

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

  • 19:30, Εκδήλωση για το 1821 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Παρόρι με θέμα: «Μνημονεύοντας και τραγουδώντας την ηρωίδα Σταυριάνα Σάββαινα από το Παρόρι της Σπάρτης»
  • 21:00 στο Παλαιό Δημαρχείο, Διάλεξη Απόστολου Πιερρή με θέμα «Τα Συμ̟πόσια στην Σπάρτη, τα Φιδίτια: Πόσοι και Ποιοί Συμμετείχαν, Πώς Γινόταν η Τροφοδοσία, τι Συζητούσαν και Τραγουδούσαν, τι Έτρωγαν, Ποια είναι η σημασία των Φιδιτίων και Ανδρείων στην ζωή της Σπάρτης.»

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

  • 10:00 το πρωί , πρακτικό εργαστήρι Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη στο αγρόκτημα Κοκκονού - Χριστοφοράκου στο 7ο χλμ. Σπάρτης-Χρυσάφων μετά το μοναστήρι των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Θα περιλαμβάνει, ομιλία - εισαγωγή στην Φυσική Καλλιέργεια, τη Δημιουργία Φυσικών Αγροκτημάτων / Πράσινων χώρων με την μέθοδο των σβόλων — Οπωροφόρα Δέντρα και Κατασκευή σβόλων (πρακτικό εργαστήριο).

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

  • 5:00 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης θα αφιχθούν 40 ιστορικά αυτοκίνητα από την Ολλανδία
  • 7:15 το απόγευμα στο Μυστρά (ΙΝΕΒΥΠ) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου (Γ΄ έκδ.) του Λάκωνα Γιώργου Ν. Δερμάτη, δρος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Louvain-la-Neuve, για το Δεσποτάτο του Μυστρά, με Ομιλητές τον Λαοκράτη Βάσση, Φιλόλογο και συγγραφέας και την Έλλη Δρούλια, Ιστορικό και Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής.
  • 21:00 στο Παλαιό Δημαρχείο, Διάλεξη του Απόστολου Πιερρή με θέμα: «Η Συμπλοκή της Ιδέας του «Τέλους» με την Αρχή της Ισχύος: Κριτική Ιστορία της Ελληνοπερσικής Σύγκρουσης (c. 547 - 479 π.Χ.) (Τα Πριν, Κατά και Μετά τους Μηδικούς Πολέμους)»

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

  • Σπάρταθλον
  • 9:30 το βράδυ, Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Σπάρτης στην κεντρική πλατεία Σπάρτης

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

  • Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου, Παρουσίαση της προόδου και της σπουδαιότητας των ανασκαφών στο μυκηναϊκό νεκροταφείο του Αγ. Βασιλείου στο Ξηροκάμπι.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου

  • Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, Παρουσίαση της προόδου και της σπουδαιότητας των ανασκαφών στο μυκηναϊκό νεκροταφείο του Αγ. Βασιλείου στο Ξηροκάμπι.

Παρασκευή 01 και Σάββατο 02 Οκτωβρίου

  • Επιστημονικό Συμπόσιο στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά με τίτλο: «Παιδεία, Επιστήμη και Εκκλησία στα χρόνια της Τουρκοκρατίας: Η Πελοπόννησος στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό», έχοντας ως τιμώμενο πρόσωπο τον Σχολάρχη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής της Κωνσταντινουπόλεως, κ. Δημήτριο Ζώτο.

Σάββατο 02 Οκτωβρίου

  • Ποδηλατικός αγώνας «Σπαρτακιάδα 2021»
  • 5:30 το απόγευμα, ICCGREECE, HELLENIC AMERICAN CHAMBER OF COMMERCE in NEWYORK, EKOMEμε τη στήριξη του Δήμου Σπάρτης,special international digital conference by HACC, ICC και ΕΚΟΜΕ, με θέμα: “HOLLYWOODINGREECE: GREECEASANINTERNATIONALFILMING&CINEMATOGRAPHYCENTER!” (πως θα γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο κινηματογραφήσεων)

Σάββατο 02 και Κυριακή 03 Οκτωβρίου

  • Διεθνές Συνέδριο με θέμα: ”Byzantium and China: Relationships and Paralles” στο Μυστρά (Grand Palace Resort) στο οποίο θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές.

Κυριακή 03 έως Σάββατο 09 Οκτωβρίου,

  • το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και η Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.Ι.Α.) διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο τον αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «TourduPéloponnèse».

Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα όπου η Δημοτική Αρχή θα υποδεχθεί τους αγωνιζόμενους. Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα εκκινήσουν από το Άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη για να λάβουν μέρος σε ακόμη 4 ειδικές διαδρομές στην ορεινή Αρκαδία προς την Αρχαία Τεγέα με τελικό προορισμό το Ναύπλιο.

Τρίτη 05 Οκτωβρίου

  • 1:00 το μεσημέρι, Εκδήλωση στον κεντρικό σταθμό του «Μετρό» Αθηνών στο Σύνταγμα, για τα εγκαίνια της καμπάνιας για την απόδοση τιμών στον Λεωνίδα, τους 300 και τους 700 Θεσπιείς!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου

  • Sparta Live! webinar series programme - Professor Eric Robinson (Indiana University), Thermopylae and the Spartan Military Mystique (University of Nottingham σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης)

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

  • Sparta Live! webinar series programme - Matt Thompson (University of Nottingham), Sparta’s Monumental Commemoration of the Persian Wars (University of Nottingham σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης)

Σάββατο 30 Οκτωβρίου

  • 2ος υπερ-Μαραθώνιος «Βασιλιάς Λεωνίδας» Τρίπολη - Σπάρτη / 80 χλμ.

Πεμπτη 04 Νοεμβρίου

  • Sparta Live! webinar series programme - Dr Olivier Gengler (Universität Tübingen), Spartan Women at the Eleusinion. In the footsteps of Michel Fourmont (University of Nottingham σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης)

Παρασκευή 12 έως Κυριακή 14 Νοεμβρίου

  • Επίσκεψη Προέδρων, CEOs και ανώτατων αξιωματούχων κάποιων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα - Μέλη της ΕΑΣΕ - Ένωση Ανωτάτων Στελεχών επιχειρήσεων. Το βράδυ του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου, ομιλία Δημάρχου Σπάρτης για την ιστορία, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

  • Sparta Live! webinar series programme - Dr Florentia Fragkopoulou (Acropolis Museum), Ivory Seals at Orthia and Aetos: Ritual Employment at (Inter)Regional Sanctuaries (University of Nottingham σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης)

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου

  • Sparta Live! webinar series programme - Dr Florentia Fragkopoulou (Acropolis Museum), Ivory Seals at Orthia and Aetos: Ritual Employment at (Inter)Regional Sanctuaries (University of Nottingham σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις