ΛΑΚΩΝΙΑ. Με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά συναντήθηκε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Αντικείμενο

Οι καμένες εκτάσεις στην Ανατολική Μάνη και ο τρόπος με τον οποίο εν τέλει θα ρυθμιστούν εκκρεμείς υποθέσεις χαρακτηρισμών και αποχαρακτηρισμών δασικών ή μη εκτάσεων, καθώς και η επίλυση δύο εκκρεμοτήτων για την απεμπλοκή της αδειοδοτικής διαδικασίας για το έργο του ΤΟΕΒ Τρινάσου, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης.

Τα «δασικά»

Για τα δασικά, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι, «η διαδικασία απόδειξης δραστηριότητας σε ιδιόκτητο αγροτεμάχιο αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη θετική περάτωση της διαδικασίας αντιρρήσεων.

Όσο εύκολο θα είναι να αποδείξει κάποιος/α δραστηριότητα, τόσο εύκολη θα είναι και η επιτυχής περάτωση του αποχαρακτηρισμού».

Αρδευτικό Τρινάσου

Για τη μελέτη του ΤΟΕΒ Τρινάσου ο κ. Αμυράς μίλησε με τον Δασοπόνο του Δασαρχείου Γυθείου κ. Χρήστο Κακαλέτρη και του ζήτησε αν είναι δυνατή η έκδοση «έγκρισης επέμβασης» για τα δύο περιπτώσεις:

Για τα πρώτα 1500 μέτρα του αγωγού προσαγωγής από δεξαμενή κεφαλής Α/Σ (αντλιοστάσιο), κάθως βρίσκονται εντός δασικής έκτασης και στα οποία πρέπει να τηρηθούν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 45 του Ν.998/79

Για τη δεξαμένη ΔΞ/Δ1, το αντλιοστάσιο Α/Σ Β1 και τα πρώτα 178 μέτρα του αγωγο από ΔΞ/Δ1 προς Α/Σ Β1, καθώς βρίσκονται εντός δασικής έκτασης του δικτύου NATURA, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως τόπος Κοινοτικής Σημασίας (SCI) GR2540003 Εκβολές Ευρώτα και στην οποία πρέπει να τηρηθούν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 45 του Ν.998/79 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 Ν.4013/2011

«Το έργο μπορεί να προχωρήσει»

«Μετά, λοιπόν, από μια σειρά θετικών γνωματεύσεων από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, είναι δεδομένο πως οι ελάχιστες παρατηρήσεις οι οποίες έχουν γίνει μπορούν να διορθωθούν.

Το έργο μπορεί να προχωρήσει, δίχως άλλες κωλυσιεργίες», σχολίασε ο Νεοκλής Κρητικός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις