ΣΠΑΡΤΗ. Το αγαπημένο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ήταν το θέμα της διαδικτυακής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της Λακωνίας, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, Σταύρος Περγαντής.

Η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού δίνει τον τόνο στο εφετινό, 39ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Σημειώνουμε πως λόγω των αυστηρών υγειονομικών κανόνων αθλητές ξένων χωρών χρειάστηκε να προμηθευτούν ειδικές προσκλήσεις, διπλωματικού επιπέδου για να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα.

Αθλητές, συνοδοί και εθελοντές συμμετέχουν στον υπερμαραθώνιο, αυστηρά, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αποδεικτικό PCR test 48 ωρών.

Ο Δήμος Σπάρτης είναι υπεύθυνος για τον τερματισμό, και όπως διαβεβαίωσε ο Στ. Περγαντής, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Η αδυναμία του Νοσ/μείου Σπάρτης να ανταποκριθεί στην υγειονομική φύλαξη καθώς μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού έχει τεθεί σε αναστολή, αντισταθμίζεται με την ανάληψή της από τον Διεθνή Σύνδεσμο «Σπάρταθλον».

Ο Δήμος θα τοποθετήσει κιγκλιδώματα στον χώρο του τερματισμού, δημιουργώντας ασφαλή περίμετρο.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης το βράδυ του Σαββάτου ούτε το «τραπέζι» στους αθλητές, την Κυριακή πριν την αναχώρησή τους.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο κ. Περγαντής, ιδιώτες γιατροί θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το θετικό οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης υπογράμμισε ο Πέτρος Δούκας.

Σε ερώτηση του notospress.gr, «Σύμφωνα και με τον διακηρυγμένο στόχο να καταστεί η πόλη της Σπάρτης Παγκόσμιο Κέντρο Αγώνων Δρόμου Υπεραντοχής, κατά πόσο θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε το ίδιο το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ σε αυτή την κατεύθυνση, με έναν ρόλο πιο ουσιαστικό, πιο αποφασιστικό, όπως η συμμετοχή στο ΔΣ του Διεθνούς Συνδέσμου “Σπάρταθλον”;»,

ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως,
«ναι, έχουμε κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση στο παρελθόν και στο επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις επαφές μας. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία τους, τις γνώσεις τους. Ναι, τους θέλουμε μαζί μας

Έχουμε στόχο να καταστήσουμε τη Σπάρτη ως πόλη με τις περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις