ΛΑΚΩΝΙΑ. Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου στη ΔΕΕΠ Λακωνίας (πρώην ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο Γιάννης Παυλάκος.

Οι εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021. Δικαίωμα ψήφου έχουν, «…όλα τα μέλη της παράταξης τα οποία μπορούν να ανανεώσουν την κάρτα τους μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου».

Σε ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Παυλάκος αναφέρει την πορεία του στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει την πίστη του στον «Κοινωνικό Φιλελευθερισμό» και παρουσιάζει τους άμεσους στόχους του, ως Πρόεδρος ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ):

«Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες

Αγαπητοί συναγωνιστές της Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης

Με αίσθημα ευθύνης και βαθιάς ώριμης σκέψης έλαβα την απόφαση να κατέλθω Υποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ – ΝΟΔΕ Λακωνίας στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη της παράταξης τα οποία μπορούν να ανανεώσουν την κάρτα τους μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Την βαθιά οργανωτική δομή της Ν.Δ και όλα αυτά που πρεσβεύει από την ίδρυση της σαν σήμερα, 47 χρόνια πριν, την έζησα στο έπακρον προσωπικά όχι ως απλός παρατηρητής αλλά ως ενεργό κύτταρο της παράταξης στην πορεία μέσα στον χρόνο.

Από την ΜΑΚΙ Λακωνίας όπου υπήρξα ιδρυτικό στέλεχος στα μαθητικά μου χρόνια στην Σπάρτη.

Από την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ως εκπρόσωπος φοιτητικού με πλούσιους νικηφόρους αγώνες σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός Σχολών και Πανεπιστημίων.

Από την ΟΝΝΕΔ ως πρόεδρος Σπάρτης σε περιόδους όπου η φωνή της νεολαίας ήταν η πιο ζεστή γωνιά της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Από τον διαρκή και αταλάντευτο αγώνα μου ως οργανωμένο μέλος δίχως να υπάρχει στιγμή στην πορεία μου εως σήμερα, που για λίγο ή για πολύ, να άλλαξα ρότα και να κοίταξα πέρα από το βαθιά εσωτερικό εαυτό της Παράταξής μας με μοναδικό μου μέλημα πάντα να εργάζομαι ως απλός στρατιώτης για να βελτιώνουμε συνεχώς και να μεταλαμπαδεύουμε τις ιδέες και τα ιδανικά μας.

Εκείνα που άφησαν με ανεξίτηλα γράμματα την σφραγίδα μας στην χώρα για 47 ολόκληρα χρόνια.

Εκείνα που ενώνουν και δυναμώνουν και όχι εκείνα που διαιρούν και αφαιρούν.

Εκείνα που φέρνουν την ελπίδα στην κάθε στιγμή που ο κόσμος το έχει ανάγκη.

Προερχόμενος από την βάση της Παράταξης σας κοιτώ και πάλι στα μάτια, την καθεμιά, τον καθένα σας ξεχωριστά και σας ζητώ με την ψήφο σας την στήριξή σας στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.

Γνωρίζω εκείνα που κάνουν την βάση πιο ενεργή, πιο δυνατή και δεμένη και ζητώ να μου δώστε την ευκαιρία να ηγηθώ μιας νέας προσπάθειας στα κομματικά όργανα του νομού μας. Της Λακωνίας που δίνει αγώνες και νίκες σε κάθε αναμέτρηση.

Η θέση της ΔΕΕΠ πρώην ΝΟΔΕ είναι πολύπλευρη και την χαρακτηρίζει πέρα από το οργανωτικό κομμάτι και σε επίπεδο χάραξης πολιτικής για την περιοχή μας. Είναι το κομματικό όργανο που δίνει την δυνατότητα στην βάση να εκφραστεί και να δηλώσει το παρών σε κάθε κάλεσμα. Είναι ο τόπος που γεννιούνται ιδέες και καταθέτονται προτάσεις. Είναι το σημείο οργάνωσης, ζύμωσης και ελεύθερης έκφρασης σύμφωνα με τις Αρχές, τις Αξίες και τις Θέσεις που διέπει την ιδεολογία μας στα πλαίσια του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.

Στο επίκεντρο της πολιτικής μας θεωρίας με αρχή στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου, το ήθος της ευθύνης του, τις σχέσεις των ανθρώπων, τη συλλογική και την ατομική ταυτότητά μας.

«Φιλελευθερισμός», γιατί έχει στόχο την απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την υπέρβαση του παρασιτισμού.

«Κοινωνικός», γιατί παραπέμπει στη διαφύλαξη του κοινωνικού κράτους και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας των πολιτών, ιδιαίτερα των αδύναμων και των ευπαθών κατηγοριών. Γιατί μόνον με τη σφυρηλάτηση της συλλογικής αλληλεγγύης, εδραιώνεται η αίσθηση της κοινής μας μοίρας στο πλαίσιο του εθνικού κράτους.

Πιστεύω στις αρχές που εκφράζονται μέσα από την Παράταξή μας όπως, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Ισονομίας, της Αξιοκρατίας και της Ανταγωνιστικότητας

Για την Θέση που διεκδικώ θέτω στόχους που με ζέση θα υπηρετήσω μέχρι τέλους.

Οι Στόχοι μου διαχωρίζονται αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνονται σε δυο βασικά και ενεργά σημεία Τοπικού και Κεντρικού ενδιαφέροντος.

Άμεση επαφή με έναρξη από τα μέλη και την βάση μας στο νομό, περνώντας στις δημοτικές και περιφερειακές οργανώσεις, γεφυρώνοντας με την κεντρική οργάνωση της παράταξης και ολοκληρώνοντας επιστρέφει και πάλι στα μέλη και στην βάση μας. Μια κυκλική διαδικασία βασισμένη στα θεμέλια της ιδεολογίας μας.

Οι Άμεσοι Στόχοι μου είναι:

-Να ενεργοποιήσουμε το κάθε μέλος μας σε όλη την Λακωνία αλλά και να προσδώσουμε το ενδιαφέρον σε νέα μέλη, για να συνταχθούν σε δημοκρατικές διαδικασίες και δράσεις σε κάθε περιοχή.

-Να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους σε κάθε επίπεδο καθημερινότητας δίνοντας την δυνατότητα της έκφρασης μέσα από τα συλλογικά όργανα.

-Να δημιουργηθούν ομάδες εργασίες σε κάθε ΔΗΜ.ΤΟ στο νομό μας και να προάγουμε τον κάθε τόπο ξεχωριστά και συλλογικά μέσα από το κομματικά όργανα σε επίπεδο Αγροτικό Τουριστικό Οικονομικό Πολιτιστικό Αθλητικό θέτοντας την Λακωνία στο επίκεντρο.

-Να δώσουμε την δυνατότητα σε όλα τα μέλη να συμμετέχουν σε προγράμματα πολιτικής επιμόρφωσης μέσα στο κόμμα της Ν.Δ αλλά και δια μέσου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

-Να οργανώσουμε και να πραγματοποιηθούν ταξίδια στα κέντρα λήψεις των αποφάσεων όπως είναι το Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες αναπτύσσοντας πιο ενεργά την πολιτική σκέψη και έκφραση των μελών μας.

-Να στηρίξουμε ενεργά και οικονομικά τις ΔΗΜ.ΤΟ για να συνεχίσουν το έργο τους καλώντας νέα μέλη κοντά μας.

-Να πραγματοποιηθούν συνεχόμενες δράσεις έκφρασης αλλά και ενημέρωσης σε θέματα καθημερινότητας σε όλους του τομείς της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής του νομού μας.

-Να τιμήσουμε ιστορικά στελέχη του νομού μας που έχουν δώσει τον δικό τους αγώνα και έχουν αφήσει την δική τους σφραγίδα στην κομματική οργάνωση.

-Να δημιουργήσουμε ένα ιστορικό Αρχείο της Ν.Δ Λακωνίας από την ίδρυση του κόμματος εως σήμερα.

-Να ενεργοποιήσουμε την ΟΝΝΕΔ στο νομό και να στηρίξουμε την ΔΑΠ στις σχολές που εδρεύουν στην Σπάρτη.

-Να αναπτύξουμε τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες προς όφελος όλων.

-Να μεγαλώσουμε την οικογένεια μας σε όλο το νομό και να δώσουμε μεγαλύτερη ακόμα δυναμική σε όλα εκείνα που μας ενώνουν αφήνοντας πίσω εκείνα που μας χωρίζουν.

-Να φτάνουν οι προτάσεις μας στα κέντρα εξουσίας δίνοντας με την υλοποίησή τους αξία στο έργο μας

-Να προχωρήσει και να αναγνωστεί με λιτό και κατανοητό τρόπο η προώθηση του κυβερνητικού μας έργου προς στους πολίτες

-Να σχεδιαστούν εκ νέου οι δράσεις εκλογικής ετοιμότητας σε κάθε επίπεδο

-Να αναπτύξουμε σχέσεις κοινών δράσεων με τις θεματικές γραμματείες του κόμματος.

-Να δώσουμε ξανά φωνή στην βάση μας!

Οι στόχοι είναι εφικτοί και πάνω σε αυτούς θα δημιουργηθούν ακόμα πιο πολλές νέες ιδέες οριοθετώντας ακόμα πιο υψηλότερους στόχους. Θα δουλέψουμε με συλλογικότητα και ενότητα για το κοινό καλό. Δεν περισσεύει κανείς. Δεν είναι ώρα να λείπει κανείς από τους κοινούς μας αγώνες. Τους αγώνες εκείνους για τα ιδανικά της Παράταξης που με περηφάνια πρεσβεύει η αγνή Νεοδημοκράτισσα, ο αγνός Νεοδημοκράτης. Είμαστε Υπερήφανοι για όλα αυτά που σμίλεψαν στην πάροδο των ετών το Δημοκρατικό μας αίσθημα, αφήνοντάς τα παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές.

Η Νέα Δημοκρατία προχωρά μπροστά εξυγχρονίζεται στα πρότυπα ενός κυρίαρχου Ευρωπαϊκού Κόμματος. Δεν πρέπει να χαθεί ο δρόμος της προόδου και για την Λακωνία μας.

Για όλα τα κομματικά όργανα του νομού μας.

Για όλα τα παλαιότερα και νέα μέλη μας.

Για όλους εκείνους που πίστεψαν και πιστεύουν ότι οι αγώνες του χθες δίνουν συνέχεια στους αγώνες τους σήμερα και του αύριο.

Για τον Πυρσό που περνά χέρι με το χέρι, από γενιά σε γενιά.

Είμαι Εδώ. Είμαστε όλοι Εδώ σε αυτό το κάλεσμα με μια Υπόσχεση.

Θα βάλω τα δυνατά μου για μια σπουδαία Νίκη που θα εκφράζει στο σύνολο όλους μας!

Ενωμένοι Μπορούμε. Η Φωνή ξανά στην Βάση!».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις