ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Δόλο και κακό σκοπό αποδίδει ο Πέτρος Τατούλης στον Παναγιώτη Νίκα για την Καλαμάτα. Όπως αναφέρει σε παρέμβασή τους ο τ. περιφερειάρχης Π. Τατούλης η Καλαμάτα δεν έχει ανάγκη από «πατερούληδες» που εκβιάζουν τον δήμο, επιτίθενται στην Αρχαιολογία και μεθοδεύουν την απώλεια ενός σημαντικού έργου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η αήθη επίθεση που γίνεται από τον κ. Νίκα στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και αφορά το έργο της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας (Γ’ φάση-Πλατεία Υπαπαντής) εντάσσεται στη σκηνοθετημένη και μεθοδευμένη πολιτική απόφαση-ενέργεια του κ. Νίκα να υπάρξουν καθυστερήσεις και να μην ολοκληρωθεί το έργο εντός της προθεσμίας που επιβάλλουν οι κανονισμοί του ΕΣΠΑ.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας, όπου η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή διέθεσε το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Νίκας είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εμπλοκή που παρουσιάζει το έργο, αφού και ως Δήμαρχος που είχε την ευθύνη των μελετών αλλά και ως Περιφερειάρχης που έχει την ευθύνη της ένταξης της πράξης, γνώριζε πολύ καλά ότι κατά την υλοποίηση του έργου θα προκύψουν νέα στοιχεία από τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Επίσης οφείλει να γνωρίζει ότι οι αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) είναι δεσμευτικές για την υλοποίηση του έργου.

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα αρχαιολογικά ευρήματα, ζητήσαμε από τον κ. Νίκα να τροποποιήσει άμεσα την ενταγμένη πράξη και στο οικονομικό και στο φυσικό αντικείμενο, κάτι το οποίο αποτελεί τη μοναδική λύση για την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση του στους πολίτες της Καλαμάτας.

Ο κ. Νίκας ψεύδεται όταν αναφέρει σε δημόσια δήλωση του ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δυνατότητα της παραμικρής παρέκκλισης από τη διαμόρφωση της συγκεκριμένης ενταγμένης πράξης», γεγονός που αποδεικνύει το πολιτικό του δόλο.

Να σταματήσει λοιπόν ο κ. Περιφερειάρχης τις επιθέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων καθώς και τους έμμεσους «εκβιασμούς» του προς τη Δημοτική Αρχή.

Η Καλαμάτα δεν χρειάζεται «πατερούληδες» κ. Νίκα.

Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι μοναδικοί φορείς που νομιμοποιούνται να εκπροσωπούν τους πολίτες της.

Κύριε Περιφερειάρχη, ο Δήμος Καλαμάτας δεν είναι υποθηκευμένος στη «μεγαλειότητα» σας (!)»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις