ΠΥΡΓΟΣ. Μια σειρά έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Πύργου σε όλο του το εύρος, ξεκίνησε και θα επεκταθεί σταδιακά σε πολλά σημεία. Ήδη οι πρώτες εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Νοσοκομείου Πύργου ενώ τις επόμενες ημέρες συνεργεία θα εγκατασταθούν όπου έχει επισημανθεί ανάγκη.

Για τα έργα που εκτελούνται ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δηλώνει: «Όπως είχαμε προαναγγείλει κατά την επίσκεψη του καθηγητή κ. Λέκκα, μελετήσαμε τα προβλήματα και όλα τα αντιπλημμυρικά μέσα που πρέπει να πάρουμε. Παράλληλα θέσαμε και το ζήτημα το θέμα μιας ευρύτερης αντιπλημμυρικής προστασίας στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό στο Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη εκπονεί μελέτη το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η ομάδα του κ. Λέκκα, ώστε να είμαστε στο βηματισμό των εξελίξεων και της απορροφητικότητας των κονδυλίων. Η πολιτεία αμέσως ανταποκρίθηκε και έδωσε 250.000 ευρώ γι’ αυτές τις δράσεις. Παράλληλα, κι από ιδίους πόρους γίνονται έργα καθώς εργάζονται και μηχανήματα του δήμου.

Για τα έργα έχουμε συνάψει συμβάσεις μνημονίου με πάνω από 15 τοπικούς εργολάβους που έχουν αναλάβει να εκτελέσουν τμήματα εργασιών στις περιοχές που υπέστησαν ζημιά. Είναι μια διαδικασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, που μπορείς αμέσως να χρησιμοποιήσεις τους κατασκευαστές για να κινηθείς άμεσα, με γρήγορους ρυθμούς και συλλογικά».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις