ΕΛΛΑΔΑ. Το σερφάρισμα στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα, με τους κατοίκους της Αττικής να κάνουν τη μεγαλύτερη χρήση, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Το 2020, το 76% των κατοίκων της Αττικής, ηλικίας 16 έως 74 ετών, χρησιμοποιούσε το internet καθημερινά τους τρεις μήνες πριν την έρευνα, έναντι 80% στην ΕΕ. Τα αντίστοιχα ποσοστά το 2015 ήταν 62% για την Αττική και 65% για την ΕΕ.

Μεγάλη είναι η χρήση του διαδικτύου, επίσης, στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου (Βόρειου και Νότιου) με το 71% των ενηλίκων να ασχολούνται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Ακολουθεί η Βόρεια Ελλάδα (Ηπειρος, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη) με 66%, ενώ στις τελευταίες θέσεις είναι οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, δηλαδή η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και τα Ιόνια Νησιά.

Στην ΕΕ, σχεδόν καθολική είναι η χρήση του διαδικτύου από τους Σκανδιναβούς, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση της περιοχής Helsinki-Uusimaa στη Φινλανδία, όπου το σχετικό ποσοστό είναι 96%.

Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά (53-55%) έχουν τέσσερις περιφέρειες της Βουλγαρίας και μία της Ρουμανίας.

Πηγή: imerisia.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις