ΣΠΑΡΤΗ. «Επί του ζητήματος που τίθεται η εθνική αντιπροσωπεία θα ενημερωθεί από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας», απάντησε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Αμυράς, στην Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης, οι κκ Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, με αντικείμενο την ακαταλληλότητα του νερού σε γειτονιές της Σπάρτης λόγω της ύπαρξης σωλήνων αμιάντου στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Σπάρτης.

Ο κ. Αμυράς προσθέτει:

«Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για τις υδρεύσεις Δήμων υπεύθυνος ύδρευσης είναι ο φορέας λειτουργίας του δικτύου (Δήμοι, Σύνδεσμοι Δήμων, Δ.Ε.Υ.Α, Διαδημοτικές Ε.Υ.Α., με όρια ευθύνης όπως περιγράφονται στο καταστατικό σύστασής τους, Εταιρείες Ύδρευσης), ο οποίος φέρει την ευθύνη της μελέτης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος ύδρευσης, της διενέργειας υγειονομικών αναγνωρίσεων, εργαστηριακών εξετάσεων και γενικά της λήψης κάθε μέτρου, προκειμένου να παρέχεται πόσιμο νερό σε ποσότητα επαρκή για τις ανάγκες του υδρευόμενου πληθυσμού, χωρίς διακοπές και το σύστημα ύδρευσης να είναι απαλλαγμένο από κάθε υγειονομικό κίνδυνο.

Για τις ιδιωτικές υδρεύσεις, υπεύθυνος ύδρευσης είναι ο φορέας λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης (ιδιοκτήτης ή νομέας της εγκατάστασης ύδρευσης).

Ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες δεν υφίσταται δίκτυο ύδρευσης και η υδροδότηση του πληθυσμού γίνεται με μεταφορά νερού με βυτία, ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την ποσοτική επάρκεια και ποιότητα του νερού που παρέχεται στους καταναλωτές».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις