ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη μονάδα ζωοτροφών στο Αθήναιο, τόνισε ότι, για πρώτη φορά ελήφθη απόφαση από το ΠεΣυΠ, με βάση τα αιτήματα των κατοίκων και ότι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει και τα όριά του.

Συγκεκριμένα απάντησε στις πιο κάτω ερωτήσεις:

Πως πάρθηκε η απόφαση του ΠεΣυΠ για τις ζωοτροφές στο Αθήναιο; Δεν θα μπορούσε να ήταν ομόφωνη;

Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο αναδείξαμε το πρόβλημα αλλά είμαστε από την αρχή και ξεκάθαρα στο πλευρό των κατοίκων. Μάλιστα στην Επιτροπή Αγώνα συμμετέχει και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ο κομμουνιστής Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Βαγγέλης Γούργαρης.

Από την αρχή εμείς θέσαμε σαν πρόταση απόφασης του ΠεΣυΠ το πλαίσιο συσπείρωσης και αγώνα της Επιτροπής που συνυπογράφουν πάνω από 600 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Όλες οι παρατάξεις πλην της Περιφερειακής Αρχής και της Νέας Πελοποννήσου του κ. Τατούλη ξεκάθαρα δήλωσαν ότι, υπερψηφίζουν αυτή τη πρόταση.

Στο κλείσιμο της συζήτησης ο κ. Περιφερειάρχης ζήτησε να βγουν από το πλαίσιο-πρόταση απόφασης κάποια πολιτικά-ιδεολογικά ζητήματα αποδεχόμενος τα αιτήματα των κατοίκων για να υπερψηφίσουν την πρόταση. Στο διάλειμμα που έγινε, προσήλθαν όλες οι παρατάξεις σε διαβούλευση πλην της παράταξης Τατούλη, που συνέχιζε να σιωπά στο κρίσιμο ζήτημα, αν στηρίξει το πλαίσιο συσπείρωσης και τα αιτήματα των κατοίκων. Εκεί συμφωνήθηκε από όλες τις παρατάξεις να δεχθούμε την συμβιβαστική πρόταση του Περιφερειάρχη για να υπάρχει για πρώτη φορά απόφαση του ΠεΣυΠ με βάση το πλαίσιο της Επιτροπής Αγώνα.

Γιατί δεν δεχθήκατε την πρόταση να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης;

Θα μπορούσαμε να θέσουμε σε ψηφοφορία το συνολικό πλαίσιο της Επιτροπής Αγώνα, όπου απόφαση δεν θα παιρνόταν, θα μετράγαμε 10-12 ψήφους υπέρ της πρότασης. Πρυτάνευσε να παρθεί απόφαση, που υιοθετούσε όλα τα αρχικά αιτήματα των κατοίκων, γιατί θα ήταν ένα όπλο στη φαρέτρα ενός μακροχρόνιου αγώνα των κατοίκων. Επίσης θεωρούμε ότι τα δυο πρώτα αιτήματα για μη εγκατάσταση της μονάδας και για ξήλωμα του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων που έχουν στηθεί καλύπτει το ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση η ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων δεν θα κριθεί στις αίθουσες του ΠεΣυΠ ή κάποιων δικαστηρίων, θα κριθεί στους δρόμους στον καθημερινό αγώνα, στη συσπείρωση και την κινητοποίηση των κατοίκων. Πριν 4 μήνες που θέσαμε στο ΠεΣυΠ το πλαίσιο και τα αιτήματα των κατοίκων πήραμε δυο-τρις ψήφους. Χθες που είχαν μεσολαβήσει κινητοποιήσεις-συγκεντρώσεις εκατοντάδες υπογραφές κλπ. στριμώχτηκαν οι άλλες δυνάμεις, πάρθηκε για πρώτη φορά μια θετική απόφαση.

Όμως συντάχθηκαν με την πρόταση της παράταξης Τατούλη και κάποιες παρατάξεις που αρχικά είχαν συμφωνήσει μαζί σας. Εσείς γιατί αρνηθήκατε;

Πρώτον γιατί θεωρούσαμε πρωτεύον να παρθεί μια θετική απόφαση.

Δεύτερον γιατί εμείς δεν είμαστε πολιτικοί τυχοδιώκτες άλλα να λέμε, να συμφωνάμε και άλλα να κάνουμε. Δεν έχουμε καμμιά εμπιστοσύνη ούτε στο Νίκα ούτε στον Τατούλη και στις παρατάξεις τους, στελέχη των αστικών κομμάτων είναι, δεν συμμετέχουμε όμως και σε κανέναν αντί Νίκα ή αντί Τατούλη μέτωπο, είμαστε με τους κατοίκους, στηρίζουμε τα αιτήματά τους, πρωτοστατούμε στον αγώνα τους.

Και τέλος πάντων ποια ήταν η άλλη πρόταση που λένε ότι μπήκε σε αντιπαράθεση, ας την καταθέσουν γραπτά να την δούμε και εμείς, εδώ ο Τατούλης, ο Γιαννακούρας, ο Ρουμελιώτης, ο Ντάνος και οι λοιποί δεν έχουν υπογράψει το πλαίσιο που υπογράφουν πάνω από 600 κάτοικοι της περιοχής.

Ο εμπαιγμός και ο τυχοδιωκτισμός δεν έχει όρια απ’ ότι φαίνεται για κάποιους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις