ΣΠΑΡΤΗ. Σειρά δημόσιων τοποθετήσεων φαίνεται να προκαλεί η ανακοίνωση του Πέτρου Δούκα ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2023. Ο Σταύρος Αργειτάκος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Super ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς αλλά απ’ ότι φαίνεται ο δήμαρχος Σπάρτης έχει ανησυχία ή αγωνία για το τι θα κάνει η αντιπολίτευση.

«Η παράταξή μας θα δηλώσει ό,τι δηλώσει στον Σπαρτιατικό λαό όχι στον κ. Δούκα. Όλα στον καιρό τους. Την απορία του κ. Δούκα δεν θα την ικανοποιήσουμε» είπε ο κ. Αργειτάκος προχωρώντας ακόμα πιο πέρα έκανε αναφορά που σηκώνει συζήτηση: «Δεν μπορούμε να παίρνουμε σοβαρά τι λέει ο κ. Δούκας. Είναι συνεπής στην ασυνέπειά του… Τις δηλώσεις του δεν τις παίρνουμε σοβαρά...» ανέφερε ο κ. Αργειτάκος και πρόσθεσε ότι η δημοτικά αρχή Σπάρτης «από λόγια πάει καλά».

Σημείωσε δε: «Αν δεν είμαστε στη Σπάρτη να γνωρίζουμε την πραγματικότητα θα τον θεωρούσαμε τον πιο επιτυχημένο δήμαρχο. Τα λόγια και οι ιδέες του κ. Δούκα από τα έργα απέχουν όσο η νύκτα από την ημέρα. Δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι δήμαρχος. Η καθημερινότητα είναι τραγική σε πόλη και χωριά. Δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν τα τεχνικά προγράμματα. Ακόμα και τα επείγοντα έργα τους παίρνει ένα χρόνο να τα κάνουν».

Ο κ. Αργειτάκος βάζει καλό βαθμό μόνον στην επικοινωνία. «Πολλοί καλεσμένοι και πολλές φιλοξενίες στο δήμο Σπάρτης αλλά το ευρώ τους δεν το έχουμε δει» είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. «Η πανδημία δεν είναι δικαιολογία ας δούμε στους άλλους δήμους τι γίνεται. Οργασμός έργων και ανάπτυξης. Τον κύριο Δούκα τον έσωσε η πανδημία…»

Ο κ. Αργειτάκος εξήγησε γιατί επί δύο χρόνια δεν αντέταξε αντιπολιτευτική κριτική στην δημοτική αρχή. «Θεωρώ λογικό και δημοκρατικό να δίνουμε περιθώριο ανοχής στην δημοτική αρχή… Σήμερα ανεβάζουμε τους τόνους γιατί ο δήμαρχος μας δίνει καθημερινά αφορμές. Άλλο πρόσωπο έχει στα ΜΜΕ και άλλο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν έχει μια στρατηγική. Κάνει ότι του ξημερώσει… Ο δήμαρχος είναι στον αυτόματο πιλότο…».

Για την προοπτική συνεργασίας ανέφερε: «Πώς να κάνεις συνεργασία με τον κ. Δούκα. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Ευτυχώς που έχει μικρή ομάδα μόνον 11 γιατί αν είχε περισσότερους θα είχε πρόβλημα η πόλη. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και διαμαρτύρεται. Είναι απαράδεκτο οι πολίτες να υποβάλουν έγγραφα στον δήμο και αυτός να μην απαντά… Κάνουν λάθη στα έργα. Η καθαριότητα είναι σε άσχημη κατάσταση. Το κλίμα στην Υπηρεσία Καθαριότητας είναι άσχημο… Δεν γίνεται σωστά η αποκομιδή. Υπάρχουν κλειστοί δρόμοι από βάτα στα χωρία. 3 μήνες για να αλλάξουν μια λάμπα καμένη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ΔΕΥΑ Σπάρτης ανέφερε ότι προχωρά σε αυξήσεις και των παγίων, πράγμα απαράδεκτο που δεν εξοικονομεί νερό. Για τον Αθλητικό Οργανισμό ανέφερε ότι διοικείται με αυταρχισμό, γεγονός που υποχρεώνει την αντιπολίτευση να φέρει σχετικά θέματα στο δημοτικό συμβούλιο. Όσο για τις εκδηλώσεις του Δήμου δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν τον κομπασμό της δημοτικής αρχής.

Αναφερόμενος στο έργο της ανάπλασης της Κ. Παλαιολόγου τόνισε ότι είναι έργο που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις κλιματικές αλλαγές και τις ανάγκες μιας πόλης που πρέπει πάση θυσία να μειώσει την θερμοκρασία τους θερμούς μήνες. Αναφέρθηκε σε μελέτη της δημαρχίας του όπου προέβλεπε τις περιβαλλοντικές συνθήκες και ανάγκες.

Απ’ ότι φαίνεται ο κ. Αργειτάκος θα ανεβάσει τους τόνους της αντιπολίτευσης προκαλούμενος, όπως είπε, από τον ίδιο τον δήμαρχο Σπάρτης.

Η αναφορά του στο θέμα τη διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ήταν γενική και μάλλον αόριστη με την διαβεβαίωση ότι η υπόθεση των απορριμμάτων «βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις