ΓΥΘΕΙΟ. Ομόφωνα έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Μάνης από τους Προέδρους των Κοινοτήτων όλου του Δήμου για ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό έτους 2022 κατά προτεραιότητα των αναγκαίων έργων και δράσεων, εφόσον αυτά δεν χρηματοδοτηθούν ως αντίστοιχα αιτήματα που έχουν αποσταλεί στην κεντρική Πολιτεία για την ανακούφιση των πληγέντων και την ανάπτυξη της περιοχής. Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γεωργία Λυροφώνη τα έργα αυτά είναι:

1) Πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών (περιλαμβάνει κατασκευή πέτρινων δεξαμενών διαστάσεων 8Χ8Χ4 με πυροσβεστικά συγκροτήματα για χρήση αυτών και από ελικόπτερο, δημιουργία πυροφυλακίων, αγορά αυτοκινήτων πυρόσβεσης, δημιουργία εθελοντικών σταθμών, εξοπλισμός εθελοντικών ομάδων, και στελέχωση με προσωπικό της δράσης για τις ανάγκες πυρασφάλειας και πυροφύλαξης του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

2) Υποστήριξη συγκοινωνίας - με δαπάνη του Δήμου- των τοπικών κοινοτήτων που δεν εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ (περιλαμβάνει συγκοινωνία σε όλα τα χωριά του Δήμου δύο φορές την εβδομάδα δωρεάν, χωρίς αντίτιμο)

Ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος ανέφερε: «Δυστυχώς ο Δήμος Ανατολικής Μάνης καλείτε να αντιμετωπίσει σχεδόν κάθε χρόνο την εκδήλωση μιας μεγάλης φωτιάς ενώ κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει και θύματα. Θεωρούμε λοιπόν υψίστης σημασίας να προγραμματιστούν άμεσα έργα πυροπροστασίας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε με όσο το δυνατό λιγότερες συνέπειες αντίστοιχα φαινόμενα.

Επιπλέον, θεωρούμε επιβεβλημένη ανάγκη την υποστήριξη δημόσιας συγκοινωνίας σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας. Με τον τρόπο αυτό θα βάλουμε φρένο στη συνεχώς αυξανόμενη ερημοποίηση του τόπου μας. Η επέκταση της δημόσιας συγκοινωνίας σε κάθε κοινότητα του Δήμου δεν θα ωφελήσει μόνο τις πυρόπληκτες κοινότητες αλλά θα εξυπηρετήσει και οικογένειες με μικρά παιδιά, μαθητές και ηλικιωμένους. Επίσης, θα αποτελέσει ένα ακόμη κίνητρο για επιστροφή του κόσμου στα χωριά του.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις