ΣΠΑΡΤΗ. Καλός και άγιος ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού στο κέντρο της Σπάρτης (αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με καινούργια φωτιστικά τεχνολογίας LED), αλλά στις Κοινότητες της περιφέρειας του Δήμου, τι συμβαίνει αντίστοιχα;

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που ανησυχούν και διαμαρτύρονται για την ποιότητα του νυχτερινού φωτισμού σε Κοινότητες του Δήμου Σπάρτης, τις οποίες επέλεξαν ως τόπο μόνιμης κατοικίας.

Όπως ο συμπολίτης Γ.Κ., που περιέγραψε στο notospress.gr πως, «… στην Κοινότητα Αφυσσού υπάρχουν περίπου 20 λαμπτήρες οι οποίοι δεν δουλεύουν (τουλάχιστον) από το καλοκαίρι».

Όπως τονίζει, μάλιστα, «έχω αιτηθεί για λογαριασμό φιλικού προσώπου μόνιμου κατοίκου του οικισμού, τουλάχιστον 4 φορές. Οι υπεύθυνοι με βεβαιώνουν κάθε φορά ότι θα τους αλλάξουν αλλά ακόμη δεν έχουν πράξει αυτό που διαβεβαιώνουν…».

Συμπολίτες ανταποκρίνονται στα Δημοτικά Τέλη αισθάνονται όμως ότι δεν ανταποδίδεται αυτό, από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Σημειώνω ότι η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών στο κέντρο της Σπάρτης με καινούργια, τύπου LED, είναι σημαντικό βήμα.

Εκτός των άλλων, δημιουργεί ένα αίσθημα ανάτασης στον πολίτη και εμπεδώνει την αίσθηση ασφάλειας στους πεζούς.

Να μη λησμονούμε, όμως, πως χρειάστηκε να φτάσουμε στο σωτήριο έτος 2021 για να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση όπως και το ότι θα πρέπει να «αγγίξει» και τις γειτονιές της πόλης. Υπάρχουν δρόμοι σε γειτονιές της Σπάρτης που έχεις την αίσθηση πως ακόμα φέγγουν φανοστάτες.

Σε κάθε περίπτωση, η ευαγγελιζόμενη ανάπτυξη θα πρέπει ισόρροπα να διαχέεται στο κέντρο και την περιφέρεια του Δήμου Σπαρτιατών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις