ΣΠΑΡΤΗ. Συζητήθηκε τη Δευτέρα 18/10 η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη προς την υπουργό Παιδείας, σχετικά με την πορεία της εξέλιξης του έργου του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.

Εκ μέρους της κυβερνήσεως, προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει στον Λάκωνα βουλευτή η υφυπουργός Ζέτα Μακρή.

Συγκρότηση Τεχνικού Συμβουλίου

Το βασικό ζήτημα της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Θανάση Δαβάκη ήταν αυτή τη φορά η συγκρότηση του Τεχνικού Συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας (Υ.ΠΑΙ.Θ.), προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τα ποσοστά επικαιροποίησης της Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του εμβληματικού αυτού για την πόλη της Σπάρτης κτηρίου.

Η Ζέτα Μακρή, απαντώντας στον Λάκωνα βουλευτή, είπε ότι «μόλις πρόσφατα» και μετά την κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησής του στις 4/10/2021, «προχώρησε η συγκρότηση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. και για την ταχύτητα της διαδικασίας το θέμα του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης διαβιβάστηκε στο Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο σε πρόσφατη συνεδρίασή του ζήτησε ορισμένες τεχνικές διευκρινίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.».

Στην επόμενη συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου η γνωμοδότηση

Τέλος, η υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Δαβάκη ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υποδομών θα υπάρξει η γνωμοδότηση για τα ποσοστά επικαιροποίησης της Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.

Δαβάκης: Ένα ακόμη βήμα, έγινε…

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Σήμερα έγινε ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση του εμβληματικού και ιστορικού κτηρίου του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.

Τα ποσοστά επικαιροποίησης της Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης θα εγκριθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υποδομών.

Θα παρακολουθώ από κοντά τα επόμενα βήματα και μαζί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους θεσμικούς φορείς της πόλης, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο…»

Η συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Θανάση Δαβάκη για το Παλαιό Πρωτοδικείο Σπάρτης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις