ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. O Kυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών θέτει το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής «Κόρινθος – Ναύπλιο»

Όπως αναφέρει «σε σύσκεψη υπηρεσιακών στελεχών του ΟΣΕ και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αναλύθηκαν διεξοδικά ζητήματα αρμοδιότητάς τους, σχετικά με την υποβολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή φακέλων του έργου, που αφορά στην επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής «Κόρινθος – Ναύπλιο». Παράλληλα και κατά τα σχετικά δημοσιεύματα, διεξήχθη αναλυτική συζήτηση σχετικά με την επανενεργοποίηση και της γραμμής «Ανδρίτσα (Άργος) – Καλαμάτα». Για την εν λόγω επαναλειτουργία, όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις, οι οποίες προτίθενται να επιδοτηθούν από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, ώστε να επενδύσουν στην περιοχή της Μεγαλόπολης της Αρκαδίας».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος με δεδομένα όλα τα παραπάνω ερωτά τον υπουργό:

«Προτίθεσθε να μας ενημερώσετε ποια στάδια θα επακολουθήσουν της κατάρτισης των φακέλων του έργου της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος- Ναύπλιο, ωσότου ολοκληρωθεί το διαδικαστικό μέρος της εκ νέου έναρξης λειτουργίας της και πότε χρονικά ορίζεται, κατά προσέγγιση, αυτή καθ΄ αυτή η έναρξη λειτουργίας της ανωτέρω σιδηροδρομικής γραμμής;

Ποιων κλάδων επιχειρήσεις καταδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον επανενεργοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής Ανδρίτσα (Άργος) - Καλαμάτα;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις