Γράφει ο Δημήτρης Νταλιάνης*

Ο κ. Δήμαρχος σε μέσο επικοινωνίας εγκαλεί την αντιπολίτευση να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, διότι επείγει η συζήτηση για το θέμα των αγωγών του Δημοσίου. Έλεος! «Εκεί που μας χρωστάνε, μας ζητάνε και το βόδι», λέει ο σοφός λαός.

Ο Δήμαρχος των απ’ ευθείας αναθέσεων και των φωτογραφιών στο fb με υπουργούς και βουλευτές είναι εγκαλούμενος για τον Αφανιά. Για την περίπτωση του οικοπέδου 41, περιοχής Αφανιά – Κρεβατά, είναι απολογούμενος για την μη υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ και τις λαθεμένες τακτικές του· γιατί τον βλέπαμε να περιδιαβαίνει μαζί με τους βουλευτές της Ν.Δ. τα Υπουργεία και, μάλιστα, αρκετές φορές με αναρμόδιους υπουργούς!

Βέβαια δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια, ότι επί της σημερινής κυβέρνησης δημιουργήθηκε το πρόβλημα που τους οδηγεί στα δικαστήρια με τεράστιο κόστος. Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για πολιτική διευθέτηση του προβλήματος, όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και μάλιστα και στην Λακωνία (υπόθεση Βαλλιώτη στο Βαλτάκι).

Αποφασίστηκε ομόφωνα η προώθηση του αιτήματος της νομοθετικής ρύθμισης και της πρόσθετης παρέμβασης δικαστικώς.

Αυτή την καθαρή λύση οφείλει να σεβαστεί και να υλοποιήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά ξεκάθαρα δεν θέλουν.

Ο Δήμαρχος εγκαλείται για τα μηδενικά αποτελέσματα που μέχρι τώρα υπάρχουν, με τις λαθεμένες επιλογές του. Η 5μελης επιτροπή που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο πού είναι; Ο Δήμαρχος λειτουργεί ερήμην του δημοτικού συμβουλίου, και προσπαθεί να το καπελώσει. Πρακτικές Καίσαρα για επικοινωνιακό παιχνίδι με την συνδρομή των βουλευτών της ΝΔ. Ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

Κανένα απολύτως αποτέλεσμα οι ενέργειες του!

Με ένδεια γνώσεων, με κυριαρχία αυταρχισμού και προσωπικής προβολής με τους δήθεν φίλους του Υπουργούς, και σωρεία ψεμάτων αντί να λύνει , είναι μέρος του προβλήματος στον Αφανιά – Κρεββατά. Το μάρμαρο το πληρώνουν οι δημότες:

Ξεκινά η εκδίκαση των αγωγών και αρκετοί πολίτες λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο για την εκδίκαση. Η ταμπακιέρα πλέον αφού χορτάσαμε υποσχέσεις του δημάρχου, είναι πως θα στηρίξουμε ως ΟΤΑ οικονομικά αυτούς τους πολίτες. Τα άλλα είναι παραμύθια.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ενώ υπάρχει εγκύκλιος για δια ζώσης συνεδριάσεις των εμβολιασμένων και ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη των ανεμβολίαστων, δεν την υλοποιούν.

Τι να φοβούνται άραγε;

Ενώ οι εκδηλώσεις συνεχίζονται (και πολύ σωστά) με συμμετοχή κόσμου, πώς είναι δυνατόν να αρνούνται τις δια ζώσης συνεδριάσεις;

Εμπάθεια και μισαλλοδοξία!

(*) Επικεφαλής της παράταξης «Νέο Ξεκίνημα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις