ΣΠΑΡΤΗ. Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, σχετικά με «…την πρόοδο του αιτήματος του Δήμου Σπάρτης για τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης του Αεροδρομίου στο Δήμο και λειτουργίας του ως Κατηγορίας Β».

Η αρχική συνάντηση

Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του, ο κ. Δαβάκης, στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η αρχική συνάντηση του ιδίου με τον Δήμαρχο Σπάρτης και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με σκοπό να διερευνηθούν οι τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για τη λειτουργική προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης, καθώς και την επισκόπηση των δραστηριοτήτων και των λειτουργιών που με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι εφικτό να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν σε αυτό.

Αυτοψία στο αεροδρόμιο

Ύστερα από αυτή τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2020 επίσκεψη του ιδίου μαζί με τον Διοικητή της ΥΠΑ, πτέραρχο ε.α. Γιώργο Δριτσάκο και τον Δήμαρχο Σπάρτης στο αεροδρόμιο της Σπάρτης για να γίνει μία γενική εκτίμηση της κατάστασής του και να εξεταστεί η προοπτική που αυτό μπορεί να έχει για το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής διαπιστώθηκε ότι ο αεροδιάδρομος μήκους περίπου 1200 μέτρων βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, γεγονός που σημαίνει ότι «…μετά από μία σειρά παρεμβάσεων το αεροδρόμιο μπορεί να έχει προοπτική επαναλειτουργίας ως πεδίο προσγείωσης μικρών αεροσκαφών».

Για αυτό συμφωνήθηκε να προωθηθεί αίτημα του Δήμου της Σπάρτης προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο οποίο θα ζητά την επαναλειτουργία του αεροδρομίου, αφού γίνουν εκ μέρους του όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που τα τεχνικά κλιμάκια της ΥΠΑ θα υποδείξουν.

«Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες έγκρισης;»

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει ότι με βάση αυτή τη συμφωνία, ο Δήμος Σπάρτης έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών, τόσο προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όσο και προς το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, με σκοπό «να ολοκληρωθεί η σύναψη σύμβασης παραχώρησης του Αεροδρομίου στον Δήμο και λειτουργίας του ως Κατηγορίας Β».

Το ερώτημα του Λάκωνα βουλευτή προς τους αρμόδιους Υπουργούς είναι να τον πληροφορήσουν «σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες έγκρισης των ανωτέρω αιτήσεων του Δήμου Σπάρτης».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις