ΜΟΛΑΟΙ. «Επειδή η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και προέχει η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής», με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών (ΟΜ) Δήμου Μονεμβασίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητά από την Κυβέρνηση,

  • Την ενδυνάμωση με μόνιμες προσλήψεις γιατρών όλων των επίμαχων ειδικοτήτων στο Γ.Ν. Λακωνίας – Ν.Μ. Σπάρτης άμεσα και να σταματήσει τις μετακινήσεις των ιατρών από τη Ν.Μ. Μολάων.
  • Είναι αναγκαίο και γίνεται περισσότερο από ποτέ φανερό η υποχρέωσή της να σκύψει στα προβλήματα και να επαναφέρει τη Μονάδα Μολάων στην πρότερη κατάσταση: Ανεξάρτητο Νοσοκομείο με δικό του Οργανισμό Λειτουργίας και ανεξάρτητο Δ.Σ.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Μολάων (Ν.Μ. Μολάων) που όπως τονίζεται «καλύπτει τις ανάγκες όλης της περιοχής του Δήμου Μονεμβασίας, του μεγαλύτερου τμήματος του Δήμου Ευρώτα, από τη Σκάλα έως το τελευταίο άκρο του κάβο-Μαλέα, του Δήμου Ελαφονήσου και πολλές φορές και των Κυθήρων.

Μιλάμε για μια Μονάδα, η οποία ιδρύθηκε την δεκαετία του 1960 από δωρεές των κατοίκων της περιοχής και κυρίως των ομογενών της».

Μικρό Ιστορικό – Με την ενοποίηση εντάθηκαν τα υπάρχοντα προβλήματα

«Μέχρι πριν μερικά χρόνια η Ν. Μ. Μολάων ήταν ανεξάρτητο Νοσοκομείο (Γ.Ν. – Κ.Υ. Μολάων) με δικό του Δ.Σ. και Οργανισμό λειτουργίας. Από τη στιγμή όμως που ενοποιήθηκε με το Νοσοκομείο Σπάρτης και μετονομάσθηκαν σε Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, εντάθηκαν τα ήδη σοβαρά προβλήματα της Ν.Μ. Μολάων.

Υπάρχει πλέον ένα Δ.Σ. και ένας Οργανισμός Λειτουργίας. Μάλιστα στην σημερινή διοίκηση του Γ.Ν. Λακωνίας, εκτός του υποδιοικητή της Ν.Μ. Μολάων, δεν υπάρχει άλλο μέλος στο Δ.Σ., το οποίο να εκπροσωπεί την Ν.Μ Μολάων και να θέτει τα πολλά και σοβαρά προβλήματά της».

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως εξαιτίας της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες, υποχρεώνουν γιατρούς αυτών των ειδικοτήτων από την Ν.Μ. Μολάων, να καλύπτουν τις εφημερίες στη Ν.Μ. Σπάρτης.

Σε αυτή λοιπόν την δύσκολη συγκυρία για όλη την Ελλάδα, με πρόσχημα την ανάγκη από γιατρούς στην Ν.Μ. Σπάρτης, λόγω της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων γιατρών στις κρίσιμες ειδικότητες αυτών, υποχρεώνουν τους γιατρούς αυτών των ειδικοτήτων από την Ν.Μ. Μολάων, να καλύπτουν τις εφημερίες στην Ν.Μ. Σπάρτης. Αυτό σε συνδυασμό και με τις συνταξιοδοτήσεις που προκύπτουν, έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες αρκετές λειτουργίες και εφημερίες στην Ν.Μ. Μολάων, με όλους τους γνωστούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση για την περιοχή, όταν πρόκειται για ένα δύσκολο καρδιακό ή εγκεφαλικό κ.λ.π. επεισόδιο ή ένα ατύχημα κ.λ.π., αφού αυτά τα περιστατικά υποχρεωτικά πλέον θα διακομισθούν στην Ν.Μ. Σπάρτης, χάνοντας με τον τρόπο αυτό πολύτιμο χρόνο.»

Κλείσιμο ή απαξίωση περιφερειακών Μονάδων

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, ενώ είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο μήνυμα το γεγονός ότι ανταποκρίνονται οι γιατροί στις μόνιμες θέσεις στην Ν.Μ. Μολάων, είναι φανερό ότι ήρθε η στιγμή, που η Κυβέρνηση, προσπαθεί να πραγματοποιήσει το στόχο της:

Το κλείσιμο ή στην καλύτερη περίπτωση την απαξίωση όλων των περιφερειακών Νοσηλευτικών Μονάδων, μαζί φυσικά και αυτής των Μολάων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις