Γράφει η Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου*

Η 25η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί ως η παγκόσμια ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού πρόκειται για μια σημαντική μέρα που αξίζει να μιλάμε για γυναίκες – σύμβολα. Γυναίκες που στέκονται δυνατές απέναντι στην μάχη με τον καρκίνο του μαστού και αγωνίζονται να βγουν νικήτριες από αυτήν την άνιση μάχη.

Γυναίκες δυνατές, γυναίκες Αγωνίστριες!

Η μέρα αυτή αποτελεί αφορμή για την διάδοση του μηνύματος της ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού και της ευκαιρίας να υπενθυμίσουμε σε όλες τις γυναίκες ότι ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της ζωή τους, που κάθε γυναίκα πρέπει να πραγματοποιεί δεν είναι άλλο από το ραντεβού με την πρόληψη. Είναι η πιο ουσιαστική υποχρέωση που έχουν απέναντι στον εαυτό τους αλλά και στους ανθρώπους που αγαπούν.

Στον καρκίνο του μαστού η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές και οι ζωές μας είναι πολύτιμες για να τις αφήσουμε στην τύχη.

Ο Δήμος Σπάρτης στηρίζοντας το μήνυμα αυτό συνεχίζει την εφαρμογή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Σπάρτης.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» και εφαρμόζεται μετά από αίτημα που δέχτηκε το «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» από την Π.Ε. Λακωνίας και το Δήμο Σπάρτης και ύστερα από την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας.

Στόχος της υλοποίησης του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 – 70 ετών με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Η ειδική αυτοκινούμενη ομάδα βρίσκεται σταθμευμένη μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης (επί της οδού Επισκόπου Βρεσθένης).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους στα τηλέφωνα: 27310-22226 (με εσωτ. 120), 27313 – 63220 και 27373 – 63222.

Οι εξετάσεις είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται δωρεάν.

(*) Αντιδήμαρχος Τουρισμού &Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Σπάρτης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις