ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Στη Μεγαλόπολη έχει γίνει από τις 26 Οκτωβρίου γενικός σημαιοστολισμός. Σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου γίνονται ομιλίες για την σημασία της Εθνικής Επετείου από ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ. Στις 12 το μεσημέρι θα ψαλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών/ ηρώων του 1940 και θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία, κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. (Σε περίπτωση ματαίωσης λόγω καιρικών συνθηκών, η κατάθεση στεφάνων των σχολείων θα υπαχθεί στο Πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου. Θα φωταγωγηθούν όλα τα καταστήματα του δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα του Δήμου Μεγαλόπολης:

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

α. Ώρα 7.30΄π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως.

β. Ώρα 9.30΄π.μ. προσέλευση επισήμων στο Δημαρχείο.

γ. Ώρα 9.45΄π.μ. προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

δ. Ώρα 10.30΄π.μ. συγκέντρωση όλων στην Κεντρική Πλατεία, όπου θα ψαλεί τρισάγιο προ του Ηρώου.

(Στην Εκκλησία και στη συγκέντρωση στην πλατεία θα παρίστανται διμοιρίες μαθητών από κάθε σχολείο Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα συνοδεύουν την σημαία κάθε Σχολείου. Οι υπόλοιπες διμοιρίες των μαθητών θα είναι παρατεταγμένες στην οδό Παπαναστασίου, στο ύψος της οδού Πολυβίου και πάνω, 15΄ενωρίτερα πριν την έναρξη της παρέλασης).

Μετά το τέλος του Τρισαγίου θα γίνει κατάθεση στεφάνων από Φορείς και Σωματεία, κατά την σειρά πρωτοκόλλου.

Μετά την κατάθεση στεφάνων θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης, κ. Δημήτριο Καλαϊτζίδη.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Εθνικός Ύμνος.

ε. Ώρα 11.15΄π.μ. Θα αρχίσει η παρέλαση των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ.

Μετά την λήξη των μαθητικών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τους δημότες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου Μεγαλόπολης κα. Θεώνη Τζούβελη.

Υπεύθυνος συντονιστής της παρέλασης ορίζεται ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Μεγαλόπολης κος Επαμεινώνδας Κοντόπουλος.

ζ. Ώρα 6.30΄μ.μ. επίσημη υποστολή της σημαίας.

Παρακαλείται η Αστυνομική Αρχή να φροντίσει για τον σημαιοστολισμό και την τήρηση της τάξης καθ’ όλη τη διάρκεια σε όλους τους τόπους την εκδηλώσεων.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως ορίζονται εκ του νόμου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις