ΠΑΤΡΑ. Στο κατάστρωμα 5 του Super Fast 11 εκδηλώθηκε η φωτιά που χθες το μεσημέρι σήμανε συναγερμό στο λιμάνι της Πάτρας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποβίβασης (το πλοίο κατέπλευσε στις 2 το μεσημέρι από την Ανκόνα) και από τα μέχρι τώρα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», εκτιμάται πως προήλθε από σωλήνα που βρίσκεται σε χώρο πάνω από το γκαράζ. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Απαγορεύτηκε ο απόπλους του Super fast 1, μέχρι να ελεγχθεί από νηογνώμονα.

Στην Πάτρα, σύμφωνα με πηγές της «Π», θα βρεθεί κλιμάκιο της υπηρεσίας διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο και το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

«Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών πληρώματος, Πυροσβεστικής, Λιμεναρχείου και ΟΛΠΑ, καταφέραμε και περιορίσαμε τη φωτιά πριν επεκταθεί», δήλωσε στην «Π», ο Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST XI” N. ΠΕΙΡΑΙΑ 11026, ενώ βρισκόταν εντός του λιμένα Πάτρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν, πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., χερσαίες δυνάμεις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ρυμουλκά ασφαλείας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός πληρώματος και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SUPERFAST XI” μέχρι την διαπίστωση της ζημίας από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσκόμισης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις