ΣΠΑΡΤΗ. Η Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου είναι η ημέρα έναρξης του φετινού φθινοπωρινού δεκαπενθημέρου ενδιάμεσων εκπτώσεων ενώ η Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, είναι τελευταία ημέρα του εκπτωτικού διαλείμματος.

Κλειστά τα καταστήματα στη Σπάρτη την Κυριακή 7/11

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, προβλέπεται προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου. Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από 11:00 έως 20:00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, «…τα καταστήματα την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στην πόλη μας θα παραμείνουν κλειστά».

«Αποτυχημένος θεσμός οι ενδιάμεσες εκπτώσεις»

Τις υποσχέσεις της πολιτείας υπογραμμίζει με νόημα στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης:

«..σε αντιστοιχία με αυτά που ήδη μας έχει υποσχεθεί η Πολιτεία για την κατάργηση αυτού του αποτυχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία φορά που σας στέλνουμε ανάλογη ενημέρωση».

Το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις