ΛΑΚΩΝΙΑ. Για «μια ολόκληρη χωματερή» που «βρίσκεται παρακείμενη κοντά σε δημόσιο δρόμο της Λακωνίας», κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 20/10.

Συμπληρώνει μάλιστα, «…Ο εν λόγω άθλιος σκουπιδότοπος, πέριξ του ασφαλτόδρομου, βρίσκεται δίπλα σε παραπόταμο του Ευρώτα, ακριβώς 1.200 μέτρα από την πλατεία ενός εκ των πλέον πλούσιων χωριών της Λακωνίας».

Ο κ. Βελόπουλος ζητά την αποκατάσταση του αρχικού τοπίου της περιοχής, αλλά και εξηγήσεις για τους λόγους που δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη τα μέχρι τώρα αιτήματα των περιοίκων της περιοχής για καθαρισμό του Ευρώτα.

Η ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου

Θέμα: «Εικόνες ντροπής στον ποταμό Ευρώτα λόγω ανεξέλεγκτης χωματερής»

«Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της τοπικής κοινωνίας της Λακωνίας και σύμφωνα με αναρτήσεις σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, σκηνές απείρου κάλους θα συναντήσει ο επισκέπτης στις περιοχές περί τον ποταμό Ευρώτα. Μια ολόκληρη χωματερή βρίσκεται παρακείμενη κοντά σε δημόσιο δρόμο της Λακωνίας! Αντικρίζοντας κανείς αυτή την δυσάρεστη και θλιβερή κατάσταση να συμβαίνει, εν έτει 2021, αναρωτιέται, αν βρίσκεται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε κάποια άλλη τριτοκοσμική. Ο εν λόγω άθλιος σκουπιδότοπος, πέριξ του ασφαλτόδρομου, βρίσκεται δίπλα σε παραπόταμο του Ευρώτα, ακριβώς 1.200 μέτρα από την πλατεία ενός εκ των πλέον πλούσιων χωριών της Λακωνίας.

Αυτή η θλιβερή πραγματικότητα αποτελεί ένα “ένοχο μυστικό”, δηλαδή το να πετάγονται -αν όχι με την προτροπή των αρμοδίων, σίγουρα με την ανοχή- στο σημείο αυτό μπάζα και σκουπίδια, ώστε να μην τα πετούν οι κάτοικοι ανεξέλεγκτα στα ρέματα. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι, αυτού του είδους οι ανεξέλεγκτες χωματερές αποτελούν όχι μόνο υγειονομικές βόμβες αλλά και εστίες κινδύνου πυρκαγιών.

Πολίτες κατηγορούν τις τοπικές Αρχές ότι τα επανειλημμένα αιτήματα καθαρισμού, που έχουν μέχρι τώρα υποβληθεί καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων των αρμοδίων. Πρέπει, κάποια στιγμή, όπως λένε, να υπάρξει μια πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων και να σταματήσουν να συμβαίνουν φαινόμενα σαν το ανωτέρω, που προσβάλλουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της περιοχής, αλλά και που αποτελούν αίσχος και όνειδος για την εικόνα του τόπου στα μάτια των επισκεπτών του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να φροντίσετε για την αποκατάσταση του αρχικού τοπίου και να αποτρέψετε την συνέχιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και υποβάθμισης των ανωτέρω περιοχών, περί τον ποταμό Ευρώτα;
  • Για ποιους λόγους δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη τα μέχρι τώρα αιτήματα των περιοίκων της περιοχής περί καθαρισμού του Ευρώτα;”.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις