Γράφει ο Γιώργος Μαρουδάς*

Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες μας.

Θα θέλαμε πολύ να είμαστε μαζί σας στην αποψινή συνάντηση, όμως πληροφορηθήκαμε από τον Αντιδήμαρχο κ. Π. Λυμπέρη ότι δεν αφορά τους θεσμικούς εκπροσώπους του Δήμου Ευρώτα.

Θα σας παρακαλούσαμε όμως να τύχουν της προσοχής σας οι θέσεις της Δημοτικής μας Παράταξης, όπως έχουν αποτυπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην ανοικτή από 01-09-2021 επιστολή μας.

Το πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα, κατατέθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης και την Δ.Κ. Σκάλας, τον Ιούνιο του 2021 και επιγραμματικά περιλαμβάνει:

  • Το πρόβλημα απαιτεί νομοθετική ρύθμιση-οριζόντιας επίλυσης για όλους. Αυτό έχει γίνει πράξη και σε άλλες περιοχές της χώρας και εντός Λακωνίας.
  • Αναστολή των δικαστηρίων με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά από αίτημα των συναρμοδίων Υπουργείων, για να μην επιβαρύνονται οι συνδημότες με επιπλέον δικαστικά έξοδα.
  • Πρόσληψη τεχνικού-οικονομικού συμβούλου για την νομική τεκμηρίωση του φακέλου της διαχρονικής εξέλιξης των οικοπέδων 38 και 41. Επί πλέον πληρωμή δικηγορικής συνδρομής σε συνδημότες που δεν δύνανται να πληρώσουν.
  • Πενταμελής Επιτροπή από το Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με την Δ.Κ Σκάλας, την Επιτροπή κατοίκων και τον Δήμαρχο να προωθήσουν τις θέσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Όλη αυτή την περίοδο ο Δήμαρχος και συνολικά η ασκούσα την Διοίκηση Δημοτική Αρχή του Δήμου Ευρώτα, αγνόησε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, απαξίωσε τον ρόλο της Επιτροπής και επιχείρησαν να διαπραγματευτούν μόνοι τους την λύση του προβλήματος.

Διαβεβαίωσαν τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τους πληττόμενους κατοίκους ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και το πρόβλημα λύνεται.

Φυσικά εκ μέρους της Παράταξης του Δημάρχου δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση για τις ενέργειές του.

Με έκπληξη διαπιστώνουμε όλοι ότι υπάρχει πλέον αδιέξοδο και όλα ξεκινούν από την αρχή.

Δεν υπάρχουν άραγε ευθύνες σε όσους διαπραγματεύθηκαν το πρόβλημα και μας καθησύχαζαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Λυμπέρης;

Αν είχαμε ξεκινήσει όλοι μαζί όπως συναποφασίσαμε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Οι άστοχοι λοιπόν χειρισμοί δεν βαρύνουν την αντιπολίτευση και την Δ.Κ. Σκάλας.

Είναι αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Δηλώσαμε και αποδείξαμε ως Δημοτική Παράταξη ότι θα είμαστε ενεργά συμμέτοχοι με τις θέσεις μας και την θέληση των συνδημοτών μας.

Θέλουμε την ενότητα με πράξεις και δράσεις και όχι μόνο στα λόγια.

Πλέον οι πρωτοβουλίες ανήκουν στους πληττόμενους συνδημότες μας που έχουν εκτός των άλλων και το κριτήριο της αξιολόγησης των μέχρι τώρα χειρισμών του συνόλου της Δημοτικής Αρχής.

Την ώρα της δράσης παλαιοκομματισμοί δεν χωρούν, αλλά αγωνιστικότητα απέναντι στην κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος.

Μαζί με τους βουλευτές και το Περιφερειακό Συμβούλιο θα βρούμε τους τρόπους για την επίλυση του προβλήματος.

Όλοι μαζί λοιπόν για να τα καταφέρουμε.

(*) Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις