Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Κάθε Τετάρτη ή Σάββατο (ή και Τετάρτη και Σάββατο), χειμώνα – καλοκαίρι, «φορτώνεται» το καρότσι της (μαζί και χρόνια της και τα προβλήματα με τα πόδια της), παίρνει και το μπαστουνάκι της και ξεκινά από τον Νέο Κόσμο, όπου είναι το σπίτι της, για να πάει στη Λαϊκή Αγορά, στο κέντρο της Σπάρτης.

Της ώρες αργότερα, γυρίζει με το καροτσάκι φορτωμένο, κάνοντας στάσεις όπου βρει, για να πάρει ανάσα, μέχρι να φτάσει στο σπίτι της και να τελειώσει ο Γολγοθάς της.

Είναι η διαχρονική εικόνα των περιφερειακών συνοικιών της Σπάρτης, που είναι αναγκασμένες, από ιδρύσεως της πόλης, να πηγαίνουν για ψώνια στο παζάρι του κέντρου, αφού η Λαϊκή Αγορά της Σπάρτης δεν μετακινείται και δεν αποκεντρώνεται, έτσι της γίνεται σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Το αίτημα για μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης, το οποίο έβαλαν προ 2 ετών, με της υπογραφές της, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Νέου Κόσμου και της Λάκκας Σπάρτης, θα παραμένει ανοιχτό και επίκαιρο στο διηνεκές, μέχρι να ικανοποιηθεί.

Το κρατούν στο προσκήνιο οι ανάγκες των πολιτών, των συνοικιών και της Σπάρτης και (κυρίως) οι ανάγκες της της της ζωής και της κοινωνίας.

Γι’ αυτό και θα επανέλθει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις