ΣΚΑΛΑ. Μια σημαντική εξέλιξη προέκυψε στην υπόθεση των αγωγών του ελληνικού Δημοσίου έναντι των κατοίκων της περιοχής Αφανιάς - Κρεβατά, ύστερα από την παρέμβαση του βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με την Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ευγενία Βελώνη και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο.

Ο κ. Κρητικός ζήτησε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους την προσωρινή διακοπή αποστολής αγωγών από το ελληνικό Δημόσιο προς τους κατοίκους της περιοχής Αφανιάς – Κρεβατά Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, αφού συντρέχουν 2 σημαντικότατες προϋποθέσεις:

  • Με τον νόμο 4821/2021 δίνεται παράταση 1 έτους, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 για τις διορθώσεις στα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη».
  • Υπάρχει πρόθεση για νομοθετική πρωτοβουλία των υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης για οριζόντια ρύθμιση σε ορίζοντα 5 μηνών.

Ο βουλευτής Λακωνίας σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει η πίεση προς το ελληνικό Δημόσιο να ολοκληρώσει τη διαδικασία αποστολής των υπολοίπων αγωγών μέχρι το τέλος του 2021 ζήτησε, παράλληλα με την παύση αποστολής, να δημιουργηθεί επιτροπή με εκπροσώπους από τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών) με τη συμμετοχή και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο Γιώργος Στύλιος

Στη συνάντηση με την Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους συμμετείχε τηλεφωνικά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με την Ευγενία Βελώνη να βάλουν τις βάσεις για τη δημιουργία της Επιτροπής και την προώθηση μίας οριζόντιας νομοθετικής λύσης για όλη την Επικράτεια, είτε αφορά ακίνητα εντός είτε εκτός οικισμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κρητικός δήλωσε:

«Πρώτο μέλημά μου ήταν να αναστείλουμε τη διαδικασία αποστολής των αγωγών για κάποιους μήνες, για να έχουν τα συναρμόδια υπουργεία τον απαραίτητο χρόνο, σε συνεργασία με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, να βρουν την κατάλληλη λύση και να προχωρήσουν στην οριζόντια νομοθετική ρύθμιση.

Θα είναι μια τομή για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Μια ιστορική πρωτοβουλία για όλη την ελληνική Επικράτεια.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις