ΣΠΑΡΤΗ. «Είναι δε προφανές ότι τα συγκεκριμένα Τμήματα όχι μόνον δεν διέκοψαν τη λειτουργία τους, αλλά δέχθηκαν και νέους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022».

Αυτή ήταν η απάντηση που έλαβε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, από τον υφυπουργό Παιδείας, σε ερώτησή του στη Βουλή, για το εάν το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Παν/μίου Πελ/νήσου αλλά και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού (Τ.Ο.Δ.Α.), διακόψουν τη λειτουργία τους από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Ωστόσο, προσθέτει ο υφυπουργός Ευ. Συρίγος:

«Σε κάθε περίπτωση, στόχος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση, μετά από διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ζητηθεί οι προτάσεις των Ιδρυμάτων που θα αφορούν σε μετεξελίξεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις ή αλλαγές τμημάτων στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και της αναδιάρθρωσης του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας».

Αναλυτικά, η απάντηση στην ερώτηση του Αντώνη Μυλωνάκη:

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του ν. 4610/19 (Α΄70) το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, με έδρα την Σπάρτη, ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και εντάχθηκε στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας. Συνεπώς, η λειτουργία του, με τη νέα του δομή ξεκίνησε πρόσφατα, ήτοι με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Επίσης, το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού με έδρα την πόλη της Σπάρτης της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ιδρύθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του π.δ. 118/2003 (Α΄102).

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου λειτουργεί ως ισχυρό και βιώσιμο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, τα ακαδημαϊκά όργανα του οποίου υποβάλουν στο Υπουργείο τις εκάστοτε προτάσεις τους για την ενίσχυση της οργανωτικής και ακαδημαϊκής δομής του και για την επίλυση των ζητημάτων που ανακύπτουν.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση, μετά από διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ζητηθεί οι προτάσεις των Ιδρυμάτων που θα αφορούν σε μετεξελίξεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις ή αλλαγές τμημάτων στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και της αναδιάρθρωσης του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας.

Είναι δε προφανές ότι τα συγκεκριμένα τμήματα όχι μόνον δεν διέκοψαν τη λειτουργία τους αλλά δέχθηκαν και νέους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις