ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Σε έναν από τους ισχυρότερους επενδυτικούς μαγνήτες της χώρας και σε έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους προορισμούς της Μεσογείου, εξελίσσεται η Μεσσηνία.

Τα νέα έργα υποδομής που προγραμματίζονται να γίνουν, με επίκεντρο την Καλαμάτα, αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερη τουριστική ώθηση στην περιοχή, φέρνοντας νέες επενδύσεις, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προκύρηξη του διαγωνισμού για το έργο "Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με Σ.Δ.Ι.Τ.", με την κατάθεση των προσφορών να προγραμματίζεται εκτός απροόπτου μέσα στο Δεκέμβριο και στις αρχές του έτους να έχουμε ανάδειξη του αναδόχου και εκκείνηση του ε΄ργου.

Τα 5 σχήματα που θα κληθούν να καταθέσουν τις προσφορές τους είναι Άβαξ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Intrakat, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία Acciona Concesiones – Μυτιληναίος. Το έργο αφορά την κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση της Εθνικής Οδού Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, συνολικού μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: Το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος μήκους 16,4 χλμ., το τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος μήκους 25,7 χλμ. και το τμήμα Πύλος – Μεθώνη μήκους 7,9 χλμ.

Το έργο θα βελτιώσει την ασφάλεια των οδικών υποδομών της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής με τη συλλειτουργία των υφιστάμενων και σχεδιαζόμενων συγκοινωνιακών υποδομών και τη διασφάλιση γρήγορων και ασφαλών μετακινήσεων.

Επιπλέον, μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου θα επιτευχθεί μείωση του κόστους μεταφορών και αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας της περιοχής.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με την ανάδειξη του Τεχνικού συμβούλου ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες και να τρέξει το διαγωνισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2019, από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας διακινήθηκαν 341.000 επιβάτες, εκ των οποίων, οι 317.000 προέρχονταν από το εξωτερικό.

"Η ανάπτυξη της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας" σημείωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης τονίζοντας ότι "Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αεροδρόμια της χώρας με εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης κατά τα τελευταία χρόνια. Η αναβάθμισή του θα συμβάλει περαιτέρω στην τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη του νομού και ευρύτερα της περιφέρειας Πελοποννήσου, κάτι που, έχουν ήδη επισημάνει εμφατικά και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί φορείς", πρόσθεσε.

Σύμφωνα στελέχη της αφοράς το νέο αεροδρόμιο της Καλαμάτας μπορεί να επωφεληθεί από τις ενισχυμένες τουριστικές ροές που διαπιστώνονται στην ευρύτερη περιοχή, εξαιτίας και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino.

Eνδεικτικό της ζήτησης αλλά και της αλλαγής που έχει επιφέρει στο νομό το Costa Navarino που διαχειρίζεται η ΤΕΜΕΣ, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου με τη συμμετοχή και του Olayan Group, είναι ότι οι περίπου 42 πολυτελείς βίλες εντός της έκτασης που βγήκαν προς αγορά εν μέσω πανδημίας, έχουν σχεδόν πωληθεί όλες.

Πρόκεται για πολυτελείς κατοικίες 235-295 τ.μ. με 3-4 υπνοδωμάτια σε περιβάλλοντα χώρο από 700 τ.μ. έως 1.300 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 1,2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα δύο εξ αυτών, στην τιμή των 1,3 εκατ εθρώ έκαστη, απέκτησε και ο΄star των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Το οικιστικό κομμάτι του Costa Navarino εξακολούθησε να μαγνητίζει το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών, κυρίως από την Κεντρική Ευρώπη και κατά την κορύφωση της πανδημίας που συνοδεύτηκε με την επιβολή lockdown.

Σημαντικά έχει αυξηθεί και το έτερο προϊόν που έχει δημιουργήσει η ΤΕΜΕΣ και αφορά τα branded διαμερίσματα Τhe Residences at The Westin Resort, Costa Navarino. Για τα συγκεκριμένα ακίνητα επιφάνειας 150 τ.μ., οι τιμές ξεκινούν από 550.000 ευρώ, ενώ οι ιδιοκτησίες αυτές έχουν επενδυτικό χαρακτήρα, καθώς στο πλαίσιο 18ετούς διάρκειας προγράμματος αξιοποίησης, προβλέπεται εγγυημένο εισόδημα ίσο με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις