ΣΚΑΛΑ. Συνεχίζοντας τις επαφές του με ανώτατους Αξιωματούχους της Κυβέρνησης για την διευθέτηση των ιδιοκτησιακών θεμάτων του Νομού, όπως αυτών που έχουν ανακύψει στις περιοχές Αφανιά-Κρεβατά και Λάγιο, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η έκταση του προβλήματος

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η έκταση του προβλήματος και το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται στις τοπικές κοινωνίες, ενώ παράλληλα δόθηκε το περίγραμμα των ενεργειών για ενδεχόμενη επίλυση κατά το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Επικρατείας συμφώνησε με τη δημιουργία Επιτροπής από τα συναρμόδια Υπουργεία, και έθεσε ως προϋπόθεση για τον έλεγχο της δυνατότητας επίλυσης, την παρουσίαση διάταξης, η οποία να αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην ουσία του.

Παρουσίαση πρότασης μέσα σε ένα μήνα

Ο Νεοκλής Κρητικός δεσμεύτηκε να συντονίσει τις πρώτες κινήσεις για την συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργείων και την παρουσίαση πρότασης μέσα σε ένα μήνα.

Τέλος ενημέρωσε τον υπουργό Επικρατείας για τη συνέχιση των ενεργειών του, ενώ τον κάλεσε να επισκεφθεί σύντομα τη Λακωνία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις