ΣΠΑΡΤΗ. Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων για social media campaign διοργανώνουν το DCN Global (Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Επικοινωνίας) σε συνεργασία με το Xanthi TechLab και το Sparti TechLab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

Τι θα μάθεις

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα εκπαιδευθούν στο πώς να δημιουργούν επιτυχημένα μηνύματα και καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2 ομάδες, συνολικά 20 ατόμων θα συμμετάσχουν σε 4 συναντήσεις και 2 τελικά hackathons, με στόχο τη δημιουργία νέων καινοτόμων ιδεών για την καταπολέμηση των κακόβουλων πληροφοριών και του ψευδούς περιεχομένου.

Κάθε ομάδα θα εργαστεί μαζί με μέντορες για να σχεδιάσει καινοτόμες εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την αντιμετώπιση ψευδών ειδήσεων και παραπλανητικών πληροφοριών.

Οι εκστρατείες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν ως στόχο να εμπλέξουν νεότερα ακροατήρια, ενώ θα τους μάθουν να παράγουν μηνύματα, hashtags, οπτικό υλικό (βίντεο, γραφήματα κ.λπ.) για μια καμπάνια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν νέοι 14-30 ετών και 40 +

Hackathon

Μετά το τέλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί διήμερο hackathon υβριδικά, είτε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom είτε ως μικτή συνάντηση σύμφωνα με τα μέτρα που προβλέπονται για τον Covid 19.

Τα 2 καλύτερα σχέδια θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στην 6η Διεθνή Θερινή Ακαδημία «Thessaloniki International Media Summer Academy» 2022.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α.

Το περιεχόμενο του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Heal It» παρέχεται με τη συμβολή του DCN Global, του Xanthi TechLab και του Sparti TechLab, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Εγγραφή

Όσοι/όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στη φόρμα που ακολουθεί:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEwkMYrIQn3i4kUwFwzP6KQaxPm9mtkyAzCC7IsdP4VxuFEw/viewform

Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες:

Sparti TechLab: Δημήτρης Σαγιάννης , spartitechlab@gmail.com . και στο τηλέφωνο 2731026853 (όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:00-14:30 και Τετάρτη 11:30-19:00).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις