ΚΑΣΤΟΡΙ. Οι έμποροι και επαγγελματίες του Καστορείου παίρνουν θέση δίπλα στους εργαζόμενους της εστίασης:

«Από την αρχή της πανδημίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την υγειονομική και οικονομική κρίση, τηρώντας στο έπακρο όλα τα περιοριστικά μέτρα.

Ωστόσο, τα ακατανόητα και γεμάτα αντιφάσεις μέτρα που εξαγγέλλει επιλεκτικά η κυβέρνηση, εξαντλούν την υπομονή μας και σίγουρα μας οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση των επιχειρήσεών μας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των μεγάλων super markets, όπου πωλούνται τα πάντα (από φαγητό μέχρι ρούχα και ηλεκτρικά) και εκεί μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, χωρίς κανένα περιορισμό, σε αντίθεση με το μικρό κατάστημα και την επιχείρηση της γειτονιάς που παλεύει να επιβιώσει και να ανταποκριθεί στα μέτρα.

Σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και υγεία των συμπολιτών μας. Αλλά διεκδικούμε παράλληλα το δικαίωμα μας να υπάρχουμε και να εξασφαλίζουμε τα προς το ζην με αξιοπρέπεια και την οφειλόμενη στήριξη από την πολιτεία.

Διαμαρτυρόμαστε για τα αντιφατικά μέτρα, που δεν συνδυάζονται με αναβάθμιση του συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας στη χώρα μας. Και ζητούμε τη συνεργασία και την κατανόηση των συμπολιτών μας για να αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια τη λαίλαπα της πανδημίας.

Αλλά η πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην τις φορτώνει στον μικρό επαγγελματία! Η μικρή επιχείρηση είναι στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να έχει την απαιτούμενη στήριξη, σε συνεργασία και όχι σε αντιπαράθεση με την κοινωνία.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου συμπαρατάσσεται και υποστηρίζει την δίκαια απεργία των εργαζομένων στην εστίαση!».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις