ΠΑΤΡΑ. Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης προκειμένου να συμμετάσχει τη Σύνοδο Δημάρχων των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Νεολόγος των Πατρών”, πριν από λίγες ημέρες στο δημαρχείο της Πάτρας, έφτασε προσωπική πρόσκληση προς τον Κώστα Πελετίδη από τον ομόλογό του, δήμαρχο της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με την οποία τον προσκαλεί να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των πόλεων εντός και γύρω από την περιοχή των Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Πελετίδης αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Στόχος του συνεδρίου είναι η διασφάλιση του πράσινου μετασχηματισμού. Ολες οι χώρες και πόλεις που θα πάρουν μέρος τονίζεται πως έχουν κοινή ατζέντα που θα επιταχύνει τον πράσινο μετασχηματισμό των οικονομιών.

Στην πρόσκλησή του, ο κ. Ιμάμογλου αναφέρει επίσης: «Το γεγονός ότι όλες οι πόλεις προσφέρουν αξιοπρεπή ζωή δείχνει ότι θα υπάρξει μια πολύ αυστηρή και ευχάριστη ζωή στα Βαλκάνια, μια ζωή με μεγάλο κόστος. Νομίζω ότι η ειρήνη και η επαρκής ζωή στα Βαλκάνια θα είναι πολύτιμη δήλωση τόσο για την Ευρώπη όσο και για τον κόσμο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις